Univé Elektrische Fietsverzekering

Unive Elektrische fietsverzekering

Univé Elektrische fietsverzekering

Univé is een coöperatieve verzekeraar zonder winstoogmerk. De organisatie bestaat sinds 1991 en biedt verschillende soorten verzekeringen aan, zowel particulier als zakelijk. De doorlopende e-bike verzekering van Univé is door de Consumentenbond uitgeroepen tot ‘beste koop’. Op deze pagina vind je meer informatie over deze elektrische fietsverzekering.

Alle fietsverzekeringen van Unive

Direct naar Unive

Dekking elektrische fietsverzekering van Univé

Voordat je een verzekering afsluit voor je elektrische fiets is het verstandig om te bekijken wat de verzekering precies dekt. De e-bike verzekering van Univé dekt het volgende:

  • Diefstal of total loss
  • Pechhulp
  • Schade
  • Optioneel: ongevallendekking

N.B. Bij de e-bike verzekering van Univé betaal je geen eigen risico bij diefstal of total loss van je fiets.

Diefstal

Met de fietsverzekering van Univé ben je over de hele wereld verzekerd tegen diefstal van je fiets. Ook accessoires van de fiets die vast gemonteerd zijn, zoals bijvoorbeeld de accu, vallen onder de dekking van deze verzekering. In het geval van diefstal krijg je in de eerste 3 jaar na het afsluiten van de verzekering 100% van het aankoopbedrag van je fiets uitgekeerd. Dit geldt voor zowel nieuwe als tweedehands fietsen.
Wanneer er meer dan 3 jaar na het afsluiten van de verzekering sprake is van diefstal, dan is het bedrag dat vergoed wordt afhankelijk van het aantal maanden dat je fiets verzekerd is. Er wordt dan op basis van afschrijving bepaald welk bedrag je uitgekeerd krijgt.

Pechhulp

Bij de e-bike verzekering van Univé is pechhulp gratis meeverzekerd. Pechhulp ontvang je wanneer onderweg bent en je niet verder kunt met je fiets. Dit is bijvoorbeeld het geval als je een ongeluk hebt gehad, pech hebt met de fiets, je fiets gestolen is of als je door een ongeval of ziekte niet meer verder kunt. De pechhulp is geldig in Nederland, maar ook in België en Duitsland, tot maximaal 25 kilometer van de Nederlandse grens. Met de pechhulp word je geholpen bij pech onderweg en kun je gebruik maken van de haal- en breng service op het moment dat je niet verder kunt.

Schade

Alle schade aan de elektrische fiets is verzekerd, ook als de schade je eigen schuld is. Wanneer de schade aan je fiets te repareren is, vergoedt Univé het bedrag van de schade tot het maximaal verzekerde bedrag. Indien de schade te repareren is voor een bedrag van €500,- of minder mag je dit zelf laten doen. Wanneer het bedrag hoger is dan €500,- moet je de schade eerst bij de verzekeraar melden.

Is de fiets niet meer te repareren en dus total loss? Dan krijg je in de eerste 3 jaar na het afsluiten van de verzekering het gehele aankoopbedrag van je fiets uitgekeerd. Wanneer er meer dan 3 jaar na het afsluiten van de verzekering sprake is van total loss, dan is het bedrag dat vergoed wordt afhankelijk van het aantal maanden dat je fiets verzekerd is. Op basis van afschrijving wordt bepaald welk bedrag je uitgekeerd krijgt.

Ongevallendekking

De ongevallendekking is een optionele, aanvullende dekking op de e-bike verzekering. Deze aanvullende dekking zorgt ervoor dat je verzekerd bent op het moment dat je, als gevolg van een ongeval, blijvend invalide raakt of overlijdt. Univé keert bij blijvende invaliditeit maximaal €15.000,- uit. Bij overlijden keert de verzekeraar maximaal €7.500,- uit.

Eigen risico

Het eigen risico is het bedrag dat je zelf betaalt in het geval dat je recht hebt op vergoeding van de verzekering. Bij de e-bike verzekering van Univé is er geen sprake van een eigen risico bij diefstal of total loss. Alleen op het moment dat je schade hebt aan je elektrische fiets geldt er een eigen risico van €25,-.

Waar moet ik op letten bij het afsluiten van een e-bike verzekering?

Bij het afsluiten van een elektrische fietsverzekering bij Univé kun je het best letten op de volgende dingen:

  • Je bent verplicht een ART-slot met minimaal 1 ster op je fiets te hebben, indien je een vergoeding wil aanvragen bij diefstal en/of schade
  • Voor schade die je met je elektrische fiets toebrengt aan anderen ben je niet verzekerd
  • Bij schade aan je elektrische fiets is er een eigen risico van €25,-
  • De kosten bij diefstal worden niet vergoed wanneer je de sleutels niet kunt overleggen

Hoe wordt de premie bepaald?

De hoogte van de premie van een e-bike verzekering bij Univé wordt bepaald op basis van meerdere factoren. Bij het bepalen van het premiebedrag wordt gevraagd naar het soort elektrische fiets dat je wilt laten verzekeren. Daarnaast geef je aan wat de aankoopdatum en het aankoopbedrag van de fiets was en of je eventuele accessoires mee wilt laten verzekeren. Tot slot wordt ook de postcode meegenomen in de premieberekening.

Speed Pedelec verzekeren bij Univé

Als je in het bezit bent van een Speed Pedelec, ben je verplicht een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering (WA) af te sluiten. Let er op dat je bij Univé je Speed Pedelec alleen als bromfiets kunt laten verzekeren. Je kunt dan kiezen uit een WA- , WA+ (beperkt casco) of WA all risk (volledig casco) verzekering. Ook kun je kiezen voor aanvullende dekkingen zoals rechtshulp verkeer, ongevallenverzekering of pechhulp.

Contactgegevens

Heb je een vraag die na dit artikel nog onbeantwoord is? Via de onderstaande contactgegevens kun je direct contact opnemen met Univé:

Telefoon: +31 592 349 340
Whatsapp: +31 612778504
Twitter: @unive

Over ons

Elektrischefietsverzekering.nl neemt deel aan de collectieve vergunning in bemiddeling van Awin BV AFM Nummer: 12042897