Enra Elektrische Fietsverzekering

ENRA Elektrische fietsverzekering

Enra Elektrische fietsverzekering

Enra Verzekeringen is een van de grootste fietsverzekeraars van Nederland. De verzekeringsmaatschappij werd in 1981 opgericht en is gevestigd in Grootebroek. Enra Verzekering houdt zich alleen bezig met de verzekering van tweewielers en is daarmee specialist op dit gebied. Enra biedt verschillende soorten verzekeringen aan zoals fietsverzekeringen, scootmobielverzekeringen en bromfietsverzekeringen. In dit artikel vind je meer informatie over de elektrische fietsverzekering.

Soorten E-bike verzekeringen

Als je een elektrische fietsverzekering afsluit bij Enra kun je uit verschillende pakketten kiezen. Deze pakketten verschillen van elkaar in de dekking die zij bieden. De pakketten die Enra biedt zijn:

 • Enra Optimaal Diefstal
 • Enra Optimaal Casco
 • Connected
 • Verlengde garantie

Bij elk van deze pakketten geldt dat je kunt kiezen voor een looptijd van 1, 3 of 5 jaar.

Enra Optimaal Diefstal

Wanneer je kiest voor het ‘Optimaal Diefstal’ pakket van Enra ben je verzekerd tegen diefstal. Het gaat daarbij om diefstal van de fiets, maar ook van onderdelen van de fiets zoals bijvoorbeeld de accu. Ook verlies van de fiets door beroving valt onder de dekking van deze verzekering. Daarnaast ben je verzekerd voor schade die is ontstaan tijdens een periode waarin de fiets gestolen was en schade door poging tot diefstal.

Enra Optimaal Casco

Met het ‘Enra Optimaal Casco’ pakket ben je verzekerd voor diefstal van en schade aan je elektrische fiets. Het gaat daarbij om schade aan de fiets door een aanrijding of vandalisme, maar ook schade die je per ongeluk zelf hebt veroorzaakt. Daarnaast zijn verhaalsrechtsbijstand, ongevallenverzekering en pechhulp ook onderdeel van dit pakket.

Connected

De dekking van het ‘Connected’ pakket is precies hetzelfde als de dekking in het ‘Optimaal casco’ pakket. Je kunt voor het Connected pakket van Enra kiezen als je elektrische fiets is uitgerust met een track & trace module. Met een track & trace module kan de fiets worden opgespoord op het moment dat deze gestolen is. Dit zorgt ervoor dat je een korting ontvangt op je premie wanneer je deze verzekering afsluit.

Verlengde garantie

Wanneer je een nieuwe elektrische fiets koopt is er sprake van een fabrieksgarantie, als je fiets of onderdelen ervan kapot gaan. De algemene garantie op een elektrische fiets is meestal 2 jaar. Wel kan dit per onderdeel van de fiets iets verschillen, zo heb je op het frame bijvoorbeeld vaak langer garantie. Met het verlengde garantie pakket van Enra kun je ervoor kiezen om de fabrieksgarantie te verlengen naar 5 jaar. Dit kun je aanvullend op een ander pakket zoals optimaal diefstal of optimaal casco afsluiten, of als losse verzekering bij het aanschaffen van een nieuwe elektrische fiets.

Pechhulp

Pechhulp is onderdeel van de dekking van het ‘Optimaal casco’ en het ‘Connected pakket’. Met het afsluiten van één van deze verzekeringen heb je recht op hulp wanneer je onderweg pech krijgt. De pechhulpservice is 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar in heel Europa. Op het moment dat je pech hebt word je met je fiets opgehaald en teruggebracht naar het beginpunt van je fietstocht. Let er op dat de fiets met de pechhulpservice van Enra niet ter plekke wordt gerepareerd.

Ongevallenverzekering

Bij het ‘Optimaal casco’ en ‘Connected’ pakket is de ongevallenverzekering onderdeel van de dekking. Je bent hiermee verzekerd voor ongevallen tijdens het rijden op de fiets, het op- of afstappen en het helpen bij een reparatie van de fiets. Als je tijdens een ongeval komt te overlijden of als je blijvend invalide raakt dan zal de verzekeraar een bepaald bedrag uitkeren. Bij blijvende invaliditeit is dit bedrag maximaal € 9.000,-. Het bedrag dat je uitgekeerd krijgt hangt af van het lichaamsdeel waar je invalide aan raakt en het de mate van invaliditeit. In de polisvoorwaarden vind je de precieze percentages. In het geval van overlijden is dit € 4.500,-. Naast letselschade ben je met de ongevallenverzekering ook verzekerd voor gevolgschade die je kunt hebben na een verkeersongeval, zoals bijvoorbeeld de kosten van vervoer of van huishoudelijke hulp. Tot slot valt ook de schade aan materiële zaken binnen deze dekking, bijvoorbeeld schade aan de bagage die zich op de fiets bevond.

Verhaalsrechtsbijstand

De verhaalsrechtsbijstandverzekering maakt standaard deel uit van het ‘Optimaal casco’ en het ‘Connected’ pakket. Met deze dekking ben je verzekerd voor rechtsbijstand in het geval dat je een verkeersongeval hebt met je elektrische fiets. De verzekeraar zal dan de schade verhalen op de andere partij. Ook bijstand in het geval dat er een strafvervolging tegen jou gericht wordt valt onder deze verzekering.

Eigen risico

Zoals bij elke verzekering die je afsluit, is het van belang om te weten of er sprake is van een eigen risico. Eigen risico is het bedrag dat je zelf betaalt in het geval dat je recht hebt op vergoeding van de verzekering. Bij de elektrische fietsverzekeringen van Enra geldt er voor het eigen risico het volgende:

 • Bij diefstal is er geen eigen risico
 • Bij cascoschade bedraagt het eigen risico € 35,- (per gebeurtenis)

Hoe wordt de premie bepaald?

De hoogte van de premie die je betaalt om je elektrische fiets te verzekeren bij Enra is afhankelijk van meerdere factoren. Zo hangt de waarde van de premie af van:

 • Het soort fiets dat je laat verzekeren
 • De aanschafwaarde van de fiets
 • Het postcodegebied waar je in woont
 • De keuze voor het ‘Connected’ pakket, waarmee je korting ontvangt op de premie

  Daarnaast is de manier van premie betalen afhankelijk van de looptijd van de verzekering. Je kunt kiezen voor een looptijd van 1, 3 of 5 jaar. Alleen bij een looptijd van 1 jaar kun je ervoor kiezen om de premie maandelijks te betalen. Bij een looptijd van 3 of 5 jaar is de premie een eenmalige betaling.

  Contactgegevens

  Heb je een vraag die na dit artikel nog onbeantwoord is? Via de onderstaande contactgegevens kun je direct contact opnemen met Enra Verzekeringen:

  E-mail: info@enra.nl
  Telefoon: 0228 520 000
  Adres: Zesstedenweg 211 – 213
  1613 JE, Grootebroek
  Postadres: Postbus 210
  1610 AE, Grootebroek

Betrouwbare informatie

Wij zijn een onafhankelijke website gespecialiseerd in elektrische fietsverzekeringen. Ons doel is het inzichtelijk en transparant maken van informatie over fietsverzekeringen en hiervoor werken we met een vast team van specialisten.

Keurmerk

Elektrischefietsverzekering.nl is gecertificeerd door: Logo Erkend Vergelijker

Ronald Veen

Informatie gecontroleerd door onze expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Ronald Veen. Hij is meer dan 5 jaar werkzaam voor Elektrischefietsverzekering.nl en specialist op het gebied van fietsverzekeringen.

Over ons

Elektrischefietsverzekering.nl neemt deel aan de collectieve vergunning in bemiddeling van Awin BV AFM Nummer: 12042897