Elektrische Fietsmerken

Er is een groot aantal fietsenmerken dat elektrische fietsen aanbiedt. Wat zijn de populairste merken? Wij zetten het voor je op een rijtje.

Elektrische fietsmerken

 • Batavus elektrische fiets
 • Cortina elektrische fiets
 • Gazelle elektrische fiets
 • Riese und Muller elektrische fiets
 • Sparta elektrische fiets
 • Stella elektrische fiets
 • Veloretti elektrische fiets
 • VanMoof elektrische fiets

Voor sommige elektrische fiets merken worden er voorwaarden gesteld aan de fietsverzekering.
Wil je alle elektrische fiets verzekeringen vergelijken? Gebruik dan onze handige elektrische fiets verzekering vergelijker

Waar moet je op letten?

Ben je op zoek naar een elektrische fiets? Dan zijn er naast het design veel verschillende zaken waar je op moet letten om tot een goede keuze te komen. Zo hebben duurdere e-bikes bijvoorbeeld een middenmotor, dit zorgt voor meer stabiliteit. Ook zijn er diverse soorten accu’s. Waar moet je precies op letten als je een elektrische fiets koopt? Let in ieder geval op de volgende zaken:

 • Framemaat
 • Design
 • Type motor
 • Type accu
 • Oplaadsnelheid
 • Wijze van ondersteuning
 • Versnellingen
 • Type rem
 • Actieradius

Typemotor

Er zijn drie soorten motoren voor elektrische fietsen, namelijk de voorwielmotor, achterwielmotor en middenmotor. De locatie van de motor beïnvloedt de kwaliteit van je fietstocht en bepaalt bijvoorbeeld hoe snel en gemakkelijk je kunt opstarten. Het type motor heeft invloed op:

Fietsmerk factoren

Er zijn verschillende factoren die invloed hebben op welk fietsmerk het best bij je past. Hieronder staan enkele van de belangrijkste factoren:

Design

Afhankelijk van het type fiets dat je wil, passen hier bepaalde merken bij. Wil je bijvoorbeeld een stoere fiets met brede banden, dan is Fatbike het merk voor jou. Wil je een klassieke stadsfiets als e-bike? Dan kun je waarschijnlijk slagen bij Cortina.

Prijs

Als je op zoek bent naar een e-bike, kom je er al snel achter dat de prijzen enorm variëren. Maak voor jezelf een overzicht waar je ideale e-bike aan moet voldoen en bekijk vervolgens welke fietsmerken e-bikes verkopen in jouw prijsklasse.

Actieradius

Elke e-bike heeft een maximale afstand die kan worden afgelegd met ondersteuning. Bij elke e-bike wordt de maximale actieradius vermeld. Let wel op: de afstand die wordt genoemd is vaak onder ideale omstandigheden. Is het koud, dan is je accu bijvoorbeeld sneller leeg. Daarnaast neemt de kwaliteit van je accu elk jaar af en de maximale afstand die je ermee kan afleggen dus ook.

Comfort

Elk merk e-bike fietst anders en bij een elektrische fiets is dit verschil beter te merken dan bij een gewone fiets. Het ene merk zorgt ervoor dat je bij het opstappen enorm wordt voortgeduwt, het andere merk heeft een meer ‘natuurlijke’ aandrijving’. Het valt dus aan te raden om diverse merken te testen, voordat je tot aanschaf overgaat.

Alle elektrische fietsverzekeraars

Gebruik dan onze handige elektrische fiets verzekering vergelijker

FAQ Elektrische fietsverzekering

Wat is het meest populaire fietsenmerk?

Het meest populaire fietsenmerk in Nederland is al jaren Gazelle. Dit oerhollandse fietsenmerk bestaat al meer dan 130 jaar, maar is altijd met de tijd meegegaan. Inmiddels maken ze ook e-bikes die net zo poplair zijn als hun andere fietsen.

Hoeveel fietsenmerken maken e-bikes?

Toen e-bikes net op de markt kwamen, hadden ze nog een oudbollig imago en wilden de meeste fietsenmerken hier niet in meegaan. Inmiddels is dit wel anders: jong en oud rijdt nu op e-bikes en dit heeft ervoor gezorgd dat vrijwel alle fietsenmerken nu ook een elektrisch model in hun collectie hebben. Dit heeft ervoor gezorgd dat je inmiddels uit meer dan 100 fietsenmerken kunt kiezen als je op zoek bent naar een e-bike.

Welk elektrisch fietsmerk wordt het meest gestolen?
Elektrische fietsen zijn zeer populair onder fietsendieven en bakfietsen zijn het meest geliefd. Heb je geen bakfiets? Dan zijn Gazelle en Sparta de meest populaire merken onder fietsendieven. Zet je elektrische fiets dus altijd goed op slot en sluit een goede fietsverzekering af.

Betrouwbare informatie

Wij zijn een onafhankelijke website gespecialiseerd in elektrische fietsverzekeringen. Ons doel is het inzichtelijk en transparant maken van informatie over fietsverzekeringen en hiervoor werken we met een vast team van specialisten.

Keurmerk

Elektrischefietsverzekering.nl is gecertificeerd door: Logo Erkend Vergelijker

Ronald Veen

Informatie gecontroleerd door onze expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Ronald Veen. Hij is meer dan 5 jaar werkzaam voor Elektrischefietsverzekering.nl en specialist op het gebied van fietsverzekeringen.