Alle fietsverzekeraars

Als je op zoek bent naar een fietsverzekering, zijn er verschillende factoren waar je rekening mee moet houden om de juiste verzekering te vinden die past bij jouw wensen. Er zijn verschillende verzekeraars die fietsverzekeringen aanbieden. Het is belangrijk om verschillende verzekeringen te vergelijken en te kijken welke het beste bij jouw behoeften en budget past.

Overzicht van alle fietsverzekeraars

Alle elektrische fietsverzekeraars

Alle fietsverzekeraars vergelijken? Gebruik dan onze handige fietsverzekering vergelijker

Fietsverzekeraar Allianz

Allianz is een wereldwijde verzekeraar en financiële dienstverlener. Het hoofdkantoor van de verzekeraar staat in München, Duitsland. Het bedrijf is opgericht in 1890 en is uitgegroeid tot één van de grootste verzekeraars ter wereld. Allianz biedt een breed scala aan verzekeringen en financiële producten, waaronder levensverzekeringen, schadeverzekeringen, pensioenproducten, fietsverzekeringen en meer. Het bedrijf heeft wereldwijd zo’n 150.000 medewerkers en meer dan 100 miljoen klanten in meer dan 70 landen.

Lees meer over de fietsverzekeringen van Allianz

Fietsverzekeraar ANWB

De ANWB is een verzekeraar die vooral bekend is vanwege de wegenwacht en pechhulp. Naast pechhulp biedt de ANWB ook andere verzekeringen aan, waaronder auto-, reis-, inboedel- en fietsverzekeringen.

De ANWB werd in 1883 opgericht als Nederlandsche Vélocipèdisten-Bond (NVB), een organisatie voor fietsers. In de loop der jaren heeft de ANWB zich ontwikkeld tot een organisatie die zich bezighoudt met alles wat met mobiliteit te maken heeft, waaronder auto’s, fietsen, motorfietsen en zelfs wandelen. De ANWB heeft als doel om het verkeer veiliger en duurzamer te maken en om haar leden te helpen bij pech onderweg.

Lees meer over de fietsverzekeringen van de ANWB

Fietsverzekeraar Centraal Beheer

Centraal Beheer is een Nederlandse verzekeraar die opgericht werd in 1909 en is gevestigd in Apeldoorn. Het bedrijf staat vooral bekend om haar slogan “Even Apeldoorn bellen” en is onderdeel van Achmea, één van de grootste verzekeraars in Nederland.

Centraal Beheer is een maatschappelijk betrokken bedrijf en zet zich in voor duurzaamheid en innovatie. Naast verzekeringen en financiële diensten biedt Centraal Beheer ook verschillende andere producten en diensten aan, zoals rechtsbijstandverzekeringen, alarmsystemen en preventietips om diefstal te voorkomen.

Lees meer over de fietsverzekeringen van Centraal Beheer

Fietsverzekeraar Enra

Enra profileert zichzelf als de specialist in tweewielerverzekeringen. Enra is een Nederlandse verzekeraar die gespecialiseerd is in verzekeringen voor tweewielers, zoals fietsen, e-bikes en scooters. Het bedrijf maakt onderdeel uit van verzekeraar Bovemij wat weer onderdeel is van BOVAG.

De premie die je betaalt voor de verzekeringen van ENRA is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type dekking dat je kiest en de waarde van je fiets.

Lees meer over de fietsverzekeringen van Enra

Fietsverzekeraar HEMA

HEMA is een Nederlandse winkelketen die naast diverse producten, zoals kleding, huishoudelijke artikelen en etenswaren, ook verzekeringen aanbiedt. Sinds enige tijd bieden ze ook fietsverzekeringen aan die naadloos aansluiten bij de missie van HEMA: eenvoudig en makkelijk. Dus geen kleine lettertjes, maar duidelijke en begrijpelijke taal.

Lees meer over de fietsverzekeringen van HEMA

Fietsverzekeraar InShared

InShared is een Nederlandse verzekeraar die begin 2009 werd opgericht als handelsnaam van Achmea Schadeverzekeringen N.V. InShared onderscheidt zich van andere verzekeraars door middel van hun pay off “We All Benefit”, waarbij ze hun klanten belonen voor veilig rijgedrag en schadeloosheid. Dit doen ze door middel van een jaarbeloning die wordt uitgekeerd als er minder schade wordt geclaimd dan de klanten hebben gemaakt.

Lees meer over de fietsverzekeringen van InShared

Fietsverzekeraar Kingpolis

Kingpolis is een Nederlandse verzekeraar die zich heeft gespecialiseerd in het aanbieden van fietsverzekeringen. Het bedrijf is opgericht in 2015 en heeft als doel om een eenvoudige en betaalbare fietsverzekering aan te bieden aan fietsliefhebbers. Kingpolis biedt verschillende soorten fietsverzekeringen aan, zoals een diefstalverzekering, een verzekering voor schade en een verzekering voor pechhulp. De verzekeringen zijn modulair opgebouwd, wat betekent dat klanten zelf kunnen kiezen welke modules ze willen toevoegen aan hun verzekering.

Lees meer over de fietsverzekeringen van Kingpolis

Fietsverzekeraar Klaverblad

Klaverblad Verzekeringen is een Nederlandse verzekeringsmaatschappij die sinds 1850 actief is. Het hoofdkantoor is gevestigd in Zoetermeer en het bedrijf biedt verschillende verzekeringen aan, waaronder autoverzekeringen, inboedelverzekeringen, opstalverzekeringen, aansprakelijkheidsverzekeringen, reisverzekeringen én fietsverzekeringen.

Klaverblad Verzekeringen is een onderlinge waarborgmaatschappij, wat betekent dat de klanten de eigenaren van het bedrijf zijn. Het bedrijf streeft naar persoonlijk contact en een goede dienstverlening aan haar klanten. Hierbij hanteert het bedrijf het motto ‘Als je maar lang genoeg gewoon blijft, word je vanzelf bijzonder’, wat inhoudt dat een gewone, goede verzekering zonder fratsen de basis is. Bij Klaverblad wordt er alles aan gedaan om aan de wensen van de klant te kunnen voldoen.

Lees meer over de fietsverzekeringen van Klaverblad

Fietsverzekeraar Laka

Laka is een relatief nieuwe Nederlandse verzekeringsmaatschappij en is in 2017 opgericht. Het bedrijf biedt alleen fietsverzekeringen aan en onderscheidt zich van traditionele verzekeraars door middel van een innovatief en transparant verzekeringssysteem.

Bij Laka betalen klanten maandelijks een premie die gebaseerd is op de kosten van schadeclaims van alle Laka-klanten. Als er geen of weinig schadeclaims zijn, wordt de premie verlaagd en kunnen klanten dus geld terugkrijgen. Het idee hierachter is dat Laka een gemeenschap van fietsers wil opbouwen die samen verantwoordelijk zijn voor het minimaliseren van schadeclaims. Daarnaast biedt Laka een uitgebreide dekking aan, waarbij bijvoorbeeld diefstal, schade en pechhulp zijn inbegrepen.

Lees meer over de fietsverzekeringen van Laka

Fietsverzekeraar Unigarant

Unigarant is een Nederlandse verzekeraar die in 1972 is opgericht als dochteronderneming van de ANWB. Het bedrijf biedt verschillende verzekeringen aan, waaronder auto-, fiets-, reis- en caravanverzekeringen, maar ook specifieke verzekeringen zoals annuleringsverzekeringen en watersportverzekeringen.

Unigarant heeft een sterke focus op het bieden van op maat gemaakte verzekeringen en een goede service aan haar klanten. Zo biedt het bedrijf bijvoorbeeld aanvullende diensten aan zoals pechhulp, juridische bijstand en vervangend vervoer. Daarnaast is het mogelijk om via de website van Unigarant verzekeringen af te sluiten en schadeclaims in te dienen.

Lees meer over de fietsverzekeringen van Unigarant

Fietsverzekeraar Univé

Univé is een Nederlandse coöperatieve verzekeraar en is in 1794 is opgericht als onderlinge brandwaarborgmaatschappij. Het bedrijf biedt verschillende verzekeringen aan, waaronder auto-, woon-, reis-, aansprakelijkheid- en zorgverzekeringen, maar ook specifieke verzekeringen voor bijvoorbeeld agrarische ondernemers en ZZP’ers. Univé heeft een sterke focus op persoonlijk contact en een goede dienstverlening aan haar klanten.

Lees meer over de fietsverzekeringen van Univé

Benieuwd wat jouw fietsverzekering gaat kosten?

Ga dan naar onze handige fietsverzekering vergelijker en bespaar direct!

Informatie per fietsmerk

 • Amslod elektrische fiets
 • Batavus elektrische fiets
 • Cortina elektrische fiets
 • Gazelle elektrische fiets
 • Koga elektrische fiets
 • Riese und Muller elektrische fiets
 • Sparta elektrische fiets
 • Stella elektrische fiets
 • Stromer elektrische fiets
 • Veloretti elektrische fiets
 • VanMoof elektrische fiets

Voor sommige elektrische fietsmerken (zoals Urban Arrow en Fatbike) worden er voorwaarden gesteld aan de fietsverzekering. Deze fietsen kunnen niet overal verzekerd worden.

ElektrischeFietsverzekering.nl

Betrouwbare informatie

Wij zijn een onafhankelijke website gespecialiseerd in elektrische fietsverzekeringen. Ons doel is het inzichtelijk en transparant maken van informatie over fietsverzekeringen en hiervoor werken we met een vast team van specialisten.

Keurmerk

Elektrischefietsverzekering.nl is gecertificeerd door: Logo Erkend Vergelijker

Ronald Veen

Informatie gecontroleerd door onze expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Ronald Veen. Hij is meer dan 5 jaar werkzaam voor Elektrischefietsverzekering.nl en specialist op het gebied van fietsverzekeringen.
Over ons

Elektrischefietsverzekering.nl neemt deel aan de collectieve vergunning in bemiddeling van Awin BV AFM Nummer: 12042897