Kingpolis Elektrische Fietsverzekering

Kingpolis Elektrische fietsverzekering

Kingpolis Elektrische Fietsverzekering

Kingpolis is een aanbieder van fietsverzekeringen, gevestigd in Lemmer. Kingpolis is onderdeel van Alpina Group, een landelijke organisatie die zich bezighoudt met financieel advies. In 2022 kwam de doorlopende verzekering voor elektrische fietsen Van Kingpolis als beste uit de test van de Consumentenbond. Op deze pagina vind je meer informatie over de soorten verzekeringen en dekkingen.

Kingpolis premie berekenen

Direct naar Kingpolis

E-bike fietsverzekering

Wanneer je overweegt om een een elektrische fietsverzekering af te sluiten bij Kingpolis, is het uiteraard van belang om te weten wat de dekking van deze verzekering is. De E-bike fietsverzekering van Kingpolis omvat het volgende:

  • Dekking bij diefstal en cascoschade
  • Geen eigen risico bij diefstal
  • Altijd pechhulp binnen Europa
  • De eerste 5 jaar geen afschrijving
  • Een looptijd van 36 maanden, of doorlopend

Diefstal

Met de fietsverzekering van Kingpolis ben je verzekerd tegen diefstal van je elektrische fiets. Je kunt ervoor kiezen de accessoires (zoals een fietshelm, fietskleding of sporthorloge) mee te verzekeren. In het geval dat je fiets wordt gestolen binnen de eerste 5 jaar nadat je de verzekering hebt afgesloten ontvang je een nieuwe fiets. De waarde van deze nieuwe fiets is maximaal het bedrag dat je hebt laten verzekeren. Let er dus op dat je bij diefstal geen geld ontvangt. Wanneer je fiets na 5 jaar wordt gestolen wordt het verzekerd bedrag op basis van afschrijving berekend. Dit is altijd minimaal de helft van het verzekerde bedrag.

Cascoschade

Wanneer je een ongeluk krijgt, of je wanneer je fiets valt en daardoor schade oploopt ben je hiervoor verzekerd. Let op dat er een eigen risico geldt voor schade. Dit is het bedrag dat je zelf moet betalen. Als de fiets nog te repareren is vergoedt je verzekering het bedrag dat overblijft nadat je eigen risico van de rekening afgetrokken is. Wanneer je fiets binnen de eerste 5 jaar van je verzekering total loss is en dus niet meer te repareren is, ontvang je een nieuwe fiets. Wanneer je fiets na 5 jaar total loss is vergoedt de verzekering de schade. Ook hier geldt dat het bedrag dat je ontvangt wordt berekend op basis van afschrijving en dat dit altijd minimaal de helft van het verzekerde bedrag is.

Pechhulp

Pechhulp ontvang je wanneer je onderweg bent en niet verder kunt. Bijvoorbeeld in het geval van schade, pech, diefstal of een ongeluk. Deze hulp kun je 24 uur per dag, 7 dagen per week krijgen. Wanneer je een e-bike fietsverzekering bij Kingpolis hebt afgesloten kun je maximaal 3 keer pechhulp krijgen en alleen binnen Europa.

Waar moet ik op letten bij het afsluiten van een e-bike fietsverzekering?

Wanneer je een verzekering afsluit bij Kingpolis moet je op de volgende dingen letten:

  • Je dient een ART-goedgekeurd slot met minimaal twee sterren op je fiets te hebben
  • Om in aanraking te komen voor schadevergoeding in het geval van diefstal moet de fiets op slot staan
  • Bij een verzekerde waarde van €3500,- of meer ben je verplicht een tweede lot op je fiets te hebben
  • Je kunt ook een tweedehands fiets laten verzekeren. In dat geval kun je de fiets laten taxeren bij een rijwielzaak en de taxatiebon gebruiken om de verzekering af te sluiten.
  • Niet alle fietsmerken zijn te verzekeren. De merken “Urban Arrow” en “Riese Müller” zijn uitgesloten, behalve wanneer de fiets is uitgerust met track & trace.

Kingpolis Eigen risico

Zoals bij elke verzekering die je afsluit, is het van belang om te weten of er sprake is van een eigen risico. Eigen risico is het bedrag dat je zelf betaalt in het geval dat je recht hebt op vergoeding van de verzekering. Bij de verzekering van Kingpolis is er in het geval van diefstal geen sprake van een eigen risico. In het geval van schade daarentegen geldt er een eigen risico van €25,- per cascoschade.

Hoe wordt de premie bepaald?

De waarde van de premie die je betaalt is afhankelijk van het soort fiets dat je laat verzekeren, de aankoopwaarde van je fiets en van je woonplaats. Bij Kingpolis is het mogelijk om zowel een e-bike als een normale fiets te laten verzekeren. Vervolgens geef je aan wat de aankoopwaarde van je elektrische fiets is. Je kunt ervoor kiezen om ook de accessoires die aan de fiets zijn gemonteerd bij je fiets te laten verzekeren. Ook losse accessoires zoals fietskleding, fietshelm of sporthorloge kun je mee laten verzekeren. Dit doe je door de waarde van deze accessoires bij de aankoopwaarde van je fiets op te tellen. Tot slot wordt er bij het berekenen van de premie gevraagd naar je postcode.

Kingpolis Speed Pedelec verzekeren

Als je in het bezit bent van een Speed Pedelec, ben je verplicht een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering (WA) af te sluiten. Let er op dat dit bij Kingpolis niet mogelijk is. Zorg ervoor dat je deze verzekering bij een andere verzekeraar afsluit.

Verhaalsrechtsbijstand

Verhaalsrechtsbijstand is een service die is inbegrepen wanneer je een fietsverzekering afsluit bij Kingpolis. Dit houdt in dat wanneer je door iemand anders in het verkeer schade of verwonding oploopt, Kingpolis helpt bij het verhalen van het bedrag van de schade bij de andere partij. Dit geldt alleen in het geval dat de schade is veroorzaakt met een voertuig waar een WA verzekering voor is afgesloten.

Contactgegevens Kingpolis

Heb je een vraag die na dit artikel nog onbeantwoord is? Via de onderstaande contactgegevens kun je direct contact opnemen met Kingpolis:

E-mail: info@kingpolis.nl
Telefoon: 085 – 7441650

Over ons

Elektrischefietsverzekering.nl neemt deel aan de collectieve vergunning in bemiddeling van Awin BV AFM Nummer: 12042897