Stromer fietsen

Stromer AG is een Zwitsers fietsmerk dat werd opgericht in 2009. Ze staan bekend om hun toewijding aan kwaliteit, innovatie en prestaties in de wereld van e-bikes. Stromer streeft ernaar de elektrische mobiliteit in stedelijke en buitenstedelijke omgevingen te bevorderen. Ze blijven voortdurend nieuwe technologieën en functies ontwikkelen om de ervaring van e-bike-rijders te verbeteren. Tevens hechten ze veel belang aan duurzaamheid en proberen ze de ecologische voetafdruk van hun producten te minimaliseren.

Stromer Assistance fietsverzekering

In Nederland, België en Luxemburg zit de mobiliteitsverzekering Stromer Assistance, aangeboden door VAB, standaard inbegrepen bij de aankoopprijs van een Stromer e-bike. De eenjarige mobiliteitsgarantie start automatisch op de aankooppdatum van jouw Stromer bike. Wanneer je na een jaar je Stromer wilt blijven verzekeren, dan kunt u via onze vergelijker zien welke het meest geschikt is.

Fietsverzekering afsluiten

Bij het kiezen van een fietsverzekering voor uw Stromer e-bike zijn er verschillende aspecten om in overweging te nemen:

Dekking

Zorg ervoor dat de verzekering zowel diefstal als schade dekt. De eenjarige verzekering van StromerAlliance dekt beiden. Sommige verzekeringen bieden ook dekking voor vandalisme en pechhulp.

Looptijd

Fietsverzekeringen kunnen zowel op korte termijn (bijvoorbeeld één jaar) als op lange termijn (drie of vijf jaar) worden afgesloten. Een langlopende verzekering kan voordeliger zijn op de lange termijn.

Premie

De premie is de prijs die je betaalt voor de verzekering. Vergelijk de premies van verschillende verzekeraars om de beste prijs-kwaliteitverhouding te vinden.

Eigen risico

Sommige verzekeringen hanteren een eigen risico bij schade of diefstal. Een lager eigen risico betekent vaak een hogere premie, maar kan in geval van schade of diefstal voordeliger zijn.

Aanvullende dekkingen

Overweeg aanvullende dekkingen zoals pechhulp, verhaalsrechtsbijstand of een ongevallenverzekering voor opzittenden.

Let op: Niet elke verzekeraar verzekert de accu standaard mee. Lees goed de kleine lettertjes om te weten hoe het zit met de accu, aangezien dit vaak een kostbaar en essentieel onderdeel is van je e-bike.

Contact met Stromer fietsen

Heb je een vraag die na dit artikel nog onbeantwoord is? Via het contactformulier op hun website kun je direct contact opnemen met Stromer.

FAQ Stromer Fietsverzekering

Waarom zou ik een fietsverzekering afsluiten voor mijn Stromer e-bike?

Het afsluiten van een fietsverzekering voor je Stromer e-bike beschermt je tegen financiële gevolgen bij diefstal, schade of vandalisme. Zo kun je zorgeloos genieten van je nieuwe e-bike, wetende dat je onverwachte kosten gedekt zijn.

Hoeveel kost een fietsverzekering voor mijn Stromer e-bike?

Een eenjarige fietsverzekering zit standaard inbegrepen bij de aankoopprijs van een Stromer. Mocht je een andere verzekering willen afsluiten, dan hangen de kosten van de verzekering af van de gekozen dekking, looptijd, eigen risico en aanvullende dekkingen.

Hoe lang moet de looptijd van mijn fietsverzekering zijn?

De standaard inbegrepen verzekering bij aankoop van een Stromer e-bike loopt na een jaar af. Overige fietsverzekeringen kunnen worden afgesloten voor zowel korte termijn (bijvoorbeeld één jaar) als lange termijn (drie of vijf jaar). Houd rekening met je persoonlijke situatie en voorkeuren bij het kiezen van de looptijd van je verzekering.

Wat is het eigen risico bij een fietsverzekering voor mijn Stromer e-bike?

Het eigen risico is het bedrag dat je zelf moet betalen bij een gedekte gebeurtenis, zoals diefstal of schade. Een lager eigen risico betekent vaak een hogere premie, maar kan in geval van schade of diefstal voordeliger zijn. Controleer het eigen risico van de verschillende verzekeringsopties voordat je een beslissing neemt.

Hoe kan ik een claim indienen als mijn Stromer e-bike gestolen of beschadigd is?

Neem contact op met je verzekeraar om een claim in te dienen. Zorg ervoor dat je alle benodigde informatie en documentatie, zoals aankoopbewijzen, serienummers en eventuele politierapporten, bij de hand hebt om het claimproces soepel te laten verlopen.

Betrouwbare informatie

Wij zijn een onafhankelijke website gespecialiseerd in elektrische fietsverzekeringen. Ons doel is het inzichtelijk en transparant maken van informatie over fietsverzekeringen en hiervoor werken we met een vast team van specialisten.

Keurmerk

Elektrischefietsverzekering.nl is gecertificeerd door: Logo Erkend Vergelijker

Ronald Veen

Informatie gecontroleerd door onze expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Ronald Veen. Hij is meer dan 5 jaar werkzaam voor Elektrischefietsverzekering.nl en specialist op het gebied van fietsverzekeringen.

Over ons

Elektrischefietsverzekering.nl neemt deel aan de collectieve vergunning in bemiddeling van Awin BV AFM Nummer: 12042897