Laka Elektrische Fietsverzekering

Laka Elektrische fietsverzekering

Laka Elektrische fietsverzekering

Laka is een verzekeringsmaatschappij die bekend staat om haar collectieve fietsverzekering, waarbij verzekerden maandelijks een variabel bedrag betalen afhankelijk van het aantal claims. Het collectief werd in 2017 in Groot Brittannië opgericht en heeft de verzekeraar Nationale Nederlanden als partner. Laka biedt voor verschillende soorten fietsen verzekeringen aan. Op deze pagina lees je meer over de elektrische fietsverzekering van Laka.

Direct naar Laka

Dekking van de fietsverzekering

Laka biedt één soort fietsverzekering aan voor elektrische fietsen. Met deze doorlopende verzekering ben je verzekerd op het moment dat je fiets en/of accessoires gestolen worden of beschadigingen oplopen. Je bent binnen Nederland verzekerd en daarnaast ook wereldwijd verzekerd voor maximaal 120 aaneengesloten dagen. Je kunt de verzekering zelf op elk moment stopzetten. De dekking van de elektrische fietsverzekering omvat:

 • Schade aan de fiets
 • Verlies van de fiets door transportorganisaties
 • Diefstal van de fiets
 • Vervoerskosten die je maakt totdat je eigen fiets gerepareerd of vervangen is
 • Thuisbrengservice

Diefstal

Als je elektrische fiets wordt gestolen ben je hier met de fietsverzekering van Laka voor verzekerd. Ook voor accessoires die gestolen worden ben je standaard verzekerd tot een waarde van €150,-. Je kunt ervoor kiezen om accessoires tot en met €2.000,- aanvullend te laten verzekeren. In het geval van diefstal zijn er twee mogelijke situaties:

 • Je fiets wordt op privéterrein gestolen, zoals in je woning of garage. In dit geval hoef je niet aan te tonen dat de fiets op slot stond toen deze gestolen werd.
 • Je fiets wordt ergens anders gestolen dan van privé eigendom. In dit geval moet je kunnen aantonen dat je fiets op slot stond op het moment dat deze gestolen werd.

In het geval van diefstal vergoedt Laka de vervangingskosten tot het maximale bedrag waarvoor je de verzekering hebt afgesloten. Voor het bepalen van de vergoeding werkt Laka niet met afschrijving op de waarde van de fiets. Daarnaast heb je recht op maximaal € 200,- vergoeding voor eventuele reiskosten die je maakt voordat je fiets vervangen is.

Schade

Wanneer je een fietsverzekering afsluit bij Laka ben je verzekerd wanneer je elektrische fiets of de accessoires beschadigd raken. Het gaat hierbij om schade die ontstaan is in een van de volgende gevallen:

 • Schade door een aanrijding
 • Schade door het vallen van de fiets
 • Schade door een poging tot diefstal
 • Schade door een andere plotselinge onvoorziene gebeurtenis

Mocht je te maken krijgen met een van de bovenstaande situaties, dan vergoedt Laka de reparatie- of vervangingskosten tot het maximale verzekerde bedrag. Op het verzekerde bedrag van de fiets wordt niet afgeschreven. Daarnaast vergoedt Laka de kosten van reizen in de periode dat de fiets gerepareerd of vervangen moet worden tot een maximaal bedrag van € 200,-.

Thuisbrengservice

Bij een kapotte of gestolen fiets kun je in heel Nederland en tot 20 kilometer over de grens gebruik maken van de thuisbrengservice van Laka. Er zal dan worden gekeken of de fiets ter plekke gerepareerd kan worden. Als dat niet zo is word je naar een woonadres, OV halte of fietsenzaak naar keuze gebracht. Indien nodig kan je reisgenoot ook mee rijden. Let op dat je geen gebruik kunt maken van de thuisbrengservice als je een lekke band hebt of een lege accu.

Waar ben ik niet voor verzekerd?

Let er op dat je met deze elektrische fietsverzekering verzekerd bent tegen diefstal en verschillende soorten schade, maar niet voor:

 • Schade die ontstaan is door opzet of bewuste roekeloosheid
 • Schade ontstaan doordat je onder invloed was
 • Schade die ontstaan is tijdens zakelijk gebruik van de fiets, zoals bijvoorbeeld verhuur
 • Schade die het functioneren van de fiets niet beperkt
 • Schade die je toebrengt aan anderen in het verkeer

Eigen risico

Voordat je een elektrische fietsverzekering afsluit, is het van belang om te weten of er sprake is van een eigen risico. Het eigen risico is het bedrag dat je zelf betaalt in het geval dat je recht hebt op vergoeding van de verzekering. Wanneer je een verzekering afsluit bij Laka is er geen sprake van een eigen risico. Dit geldt zowel in het geval van diefstal als bij schade.

Hoe wordt de premie bepaald?

Met de elektrische fietsverzekering van Laka kan het bedrag dat je aan premie betaalt per maand verschillen. Dit komt omdat de verzekering een collectief is. Op het moment dat de verzekeraar aan minder mensen binnen het collectief claims uitbetaalt zal de premie lager zijn. Er wordt wel een maximaal maandelijks premiebedrag vastgesteld, zodat je in maanden met veel claims nooit meer dan dit bedrag betaalt. Dit maximale bedrag wordt bepaald op basis van:

 • Welk soort fiets je laat verzekeren
 • De maximale waarde waarvoor je de fiets laat verzekeren
 • In hoeverre je de accessoires bij je fiets wilt laten verzekeren

Contactgegevens

Heb je een vraag die na dit artikel nog onbeantwoord is? Via de onderstaande contactgegevens kun je direct contact opnemen met Laka:

E-mail: klantenservice@laka.co
WhatsApp: 06 34404912
Adres: Raamplein 1, 1016 XK Amsterdam

Over ons

Elektrischefietsverzekering.nl neemt deel aan de collectieve vergunning in bemiddeling van Awin BV AFM Nummer: 12042897