Allianz Global Elektrische Fietsverzekering

Allianz Elektrische fietsverzekering

Allianz Global Assistance Elektrische Fietsverzekering

Allianz Group is van oorsprong een Duitse verzekeringsmaatschappij en behoort tot de grootste verzekeraars ter wereld. Allianz Global Assistance is onderdeel van Allianz group en richt zich op reisverzekeringen en hulpverlening. Ook biedt Allianz verschillende soorten fietsverzekeringen aan. In dit artikel vind je meer informatie over de elektrische fietsverzekeringen van Allianz Global Assistance.

Soorten e-bike verzekeringen

Bij Allianz Global Assistance kun je kiezen uit twee soorten fietsverzekeringen voor je elektrische fiets. Dit zijn de kortlopende en de doorlopende fietsverzekering.

 • De kortlopende verzekering: hiermee ben je voor een periode van 3 jaar verzekerd, waarna je verzekering automatisch afloopt. Bij deze verzekering kun je ervoor kiezen om een verlengde garantie voor je accu af te sluiten.
 • De doorlopende fietsverzekering: hierbij kun je zelf bepalen hoe lang je de verzekering aan wil houden. Deze verzekering duurt minimaal 1 jaar en is daarna opzegbaar. Je kunt geen verlengde garantie voor je accu afsluiten.

Wanneer je hebt gekozen tussen de kortlopende en doorlopende fietsverzekering kun je vervolgens een van de drie pakketten kiezen die Allianz aanbiedt. Dit zijn de pakketten:

 • Standaard
 • Uitgebreid
 • Compleet

Dekking van de fietsverzekering

Bij Allianz kun je bij het afsluiten van een verzekering kiezen uit 3 pakketten. Het verschil tussen deze pakketten zit in de dekking. Bij elk van deze pakketten geldt een werelddekking. Je bent dus wereldwijd verzekerd voor diefstal en, als je daarvoor kiest, voor schade. Afhankelijk van je voorkeuren kun je kiezen uit de volgende pakketten:

Standaard fietsverzekering

Wanneer je kiest voor het standaard pakket ben je verzekerd voor diefstal van je elektrische fiets. Daarnaast heb je bij deze verzekering recht op juridische hulp.

Uitgebreide fietsverzekering

Binnen dit pakket ben je ook voor diefstal verzekerd en heb je recht op juridische hulp. Het verschil met het standaard pakket is dat je daarnaast ook verzekerd bent voor schade aan je elektrische fiets en heb je recht op vergoeding voor een leenfiets indien je fiets gerepareerd moet worden.

Complete fietsverzekering

Dit is het pakket met de meest uitgebreide dekking. Je bent hiermee verzekerd voor diefstal en schade en hebt recht op juridische hulp en vergoeding voor een leenfiets. Daarnaast heb je met deze verzekering recht op pechhulp.

Diefstal

Wanneer je elektrische fiets wordt gestolen en je een verzekering bij Allianz Global Assistance hebt afgesloten ben je hiervoor verzekerd. Onder de dekking van de verzekering bij diefstal valt ook schade die je e-bike heeft opgelopen bij poging tot diefstal en schade die ontstaan is tijdens een periode dat je fiets gestolen is. In de eerste 3 jaar van je verzekering krijg je de volledige aankoopwaarde terug. Je kunt er bij het afsluiten van de verzekering voor kiezen om ook de accessoires van je elektrische fiets mee te laten verzekeren. Dit doe je door de waarde hiervan bij de aankoopwaarde van je e-bike op te tellen en voor dit bedrag een verzekering af te sluiten. Na het derde jaar wordt er afgeschreven op de aankoopwaarde. In het geval van diefstal ontvang je dan niet de volledige aankoopwaarde van je e-bike, maar een percentage daarvan.

Juridische hulp

Op het moment dat een ander in het verkeer schade toebrengt aan jou of je elektrische fiets heb je recht op juridische hulp. Je wordt dan ondersteund bij het verhalen van de schade, zodat de veroorzaker van de schade jouw kosten vergoedt. Je hebt ongeacht welk pakket je kiest recht op rechtsbijstand.

Schade

Met een uitgebreide of complete verzekering ben je verzekerd voor schade aan je elektrische fiets. Het gaat hierbij om schade aan je fiets door diefstal, vandalisme of een ongeval. Ook de schade die je zelf per ongeluk veroorzaakt valt hieronder. Daarnaast ben je ook verzekerd voor reparatiekosten. Let er wel op dat er in het geval van schade sprake is van een eigen risico van €25,-. Ook zijn er binnen de schadedekking uitzonderingen, zo ben je niet verzekerd voor schade aan de banden, jasbeschermers, snelbinders, kabels, bel, verlichting en schade door krassen en schrammen, tenzij er tegelijkertijd ook schade is aan de rest van de fiets.

Pechhulp

Alleen binnen het complete pakket heb je recht op pechhulp. Op het moment dat je door pech niet verder kunt met je elektrische fiets ontvang je hulpverlening. Deze hulp is 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar in heel Nederland en, tot 30 kilometer over de grens, in België en Duitsland. Er wordt gekeken of de fiets ter plekke te repareren is. Is dit niet het geval? Dan word je naar een locatie naar keuze gebracht. Je kunt maximaal 4 keer per jaar gebruik maken van de pechhulp.

Eigen risico

Voordat je een elektrische fietsverzekering afsluit, is het van belang om te weten of er sprake is van een eigen risico. Het eigen risico is het bedrag dat je zelf betaalt in het geval dat je recht hebt op vergoeding van de verzekering. Allianz Global Assistance werkt in het geval van diefstal, pechhulp en juridische hulp niet met een eigen risico. Bij schade daarentegen is er sprake van een eigen risico van €25,-.

Hoe wordt de premie bepaald?

Er zijn verschillende factoren waar rekening mee wordt gehouden bij het bepalen van de premiehoogte. De waarde van premie is afhankelijk van:

 • Het type fiets
 • De aankoopwaarde van de fiets
 • De waarde van eventuele accessoires die je mee laat verzekeren
 • Het bouwjaar van de fiets
 • Je postcode
 • Of je een ART-slot hebt of niet

Contactgegevens

Heb je een vraag die na dit artikel nog onbeantwoord is? Via de onderstaande contactgegevens kun je direct contact opnemen met Allianz Global Assistance:

Telefoon: 020 592 9890

Betrouwbare informatie

Wij zijn een onafhankelijke website gespecialiseerd in elektrische fietsverzekeringen. Ons doel is het inzichtelijk en transparant maken van informatie over fietsverzekeringen en hiervoor werken we met een vast team van specialisten.

Keurmerk

Elektrischefietsverzekering.nl is gecertificeerd door: Logo Erkend Vergelijker

Ronald Veen

Informatie gecontroleerd door onze expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Ronald Veen. Hij is meer dan 5 jaar werkzaam voor Elektrischefietsverzekering.nl en specialist op het gebied van fietsverzekeringen.

Over ons

Elektrischefietsverzekering.nl neemt deel aan de collectieve vergunning in bemiddeling van Awin BV AFM Nummer: 12042897