Interpolis Elektrische Fietsverzekering

Interpolis Elektrische fietsverzekering

Interpolis Elektrische fietsverzekering

Interpolis is een verzekeringsmaatschappij die onderdeel uitmaakt van Achmea. De verzekeringsmaatschappij werd opgericht in 1969 en behoort tot de grootste verzekeraars in Nederland. Met de reclamecampagne ‘Interpolis. glashelder.’ belooft Interpolis verzekeren minder complex te maken. Interpolis biedt verschillende soorten verzekeringen aan, zoals levensverzekeringen, ziektekostenverzekeringen en schadeverzekeringen. Daarnaast kun je ook terecht voor het afsluiten van fietsverzekeringen. Op deze pagina vind je meer informatie over de elektrische fietsverzekering van Interpolis.

Elektrische fiets verzekeren

Bij Interpolis zijn er geen verschillende pakketten of soorten verzekeringen waar je uit moet kiezen. Er is één soort verzekering voor de elektrische fiets en deze is doorlopend. Met het afsluiten van deze verzekering verzeker je je elektrische fiets wereldwijd tegen diefstal en schade. De vaste accessoires van de fiets, zoals de accu of een kinderzitje, zijn standaard meeverzekerd. Er zijn geen aanvullende dekkingen waarmee je de verzekering uit zou kunnen breiden.

Wel is het mogelijk om naast je fietsverzekering andere soorten verzekeringen bij Interpolis af te sluiten (zoals bijvoorbeeld een aansprakelijkheids- of inboedelverzekering) waardoor je één premie betaalt en tot 12% pakketkorting krijgt op je verzekering. Let er op dat je fiets maximaal een aankoopwaarde van €5.000,- mag hebben. Fietsen met een hogere aankoopwaarde worden niet door Interpolis verzekerd.

Dekking bij diefstal of total loss

Als je elektrische fiets wordt gestolen ben je hier met de verzekering van Interpolis voor verzekerd. Bij diefstal of total loss krijg je de eerste drie jaar na het afsluiten van de verzekering de aankoopwaarde van de fiets vergoed. In de jaren daarna wordt het bedrag dat je vergoed krijgt bepaald op basis van afschrijving. Zo ontvang je het vierde jaar na het afsluiten van de verzekering bijvoorbeeld 75% van de aanschafwaarde van de fiets. In de polisvoorwaarden vind je de percentages voor elk jaar van je verzekering. Let er op dat dit in het geval van diefstal alleen geldt als je kunt aantonen dat je fiets op slot stond met een ART goedgekeurd slot met twee sterren. Ook diefstal van de accu en van gemonteerde accessoires wordt vergoed. Je hebt recht op deze vergoeding wanneer je fiets meer dan 10 dagen weg is.

Dekking bij schade

Als je een elektrische fietsverzekering afsluit bij Interpolis ben je ook verzekerd voor de schade die ontstaat aan je fiets of aan de accu en aan gemonteerde accessoires van de fiets. Ook bij het delen van de fiets is schade verzekerd. De reparatiekosten van de schade worden dan vergoed door Interpolis. Het gaat hierbij om schade die in een van de volgende omstandigheden is ontstaan:

 • Schade door aanrijding of botsing
 • Schade doordat de fiets omvalt, van de weg raakt, of in het water komt
 • Schade door een andere plotselinge oorzaak van buiten de fiets
 • Schade die ontstaan is door een poging tot diefstal
 • Schade die ontstaan is in een periode waarin de fiets gestolen was

  Daarnaast zijn ook extra kosten verzekerd. Bijvoorbeeld wanneer er een expert wordt ingezet om de hoogte van de schade vast te stellen.

  Pechhulp

  Een standaard onderdeel van de elektrische fietsverzekering van Interpolis is de pechhulp. Met de verzekering ben je 24/7 verzekerd bij pech onderweg. Je hebt in heel Nederland en tot 30 kilometer over de grens recht op pechhulp. Als je onderweg bent en niet meer verder kunt word je samen met je fiets naar de start- of eindbestemming gebracht of naar een plek naar keuze binnen 25 kilometer. Ook bij kleinere pechgevallen heb je recht op hulp. Denk bijvoorbeeld aan een lekke band of kapotte verlichting.

  Wat is niet verzekerd?

  Met de fietsverzekering van Interpolis ben je voor een aantal dingen niet verzekerd:

 • Diefstal van losse onderdelen van de fiets, zoals bijvoorbeeld GPS- of navigatieapparatuur
 • Schade door opzet of grove schuld
 • Schade aan de banden, bel, jasbeschermers, kabels en snelbinders
 • Schade wanneer de fiets zakelijk wordt gebruikt of meedoet aan een wedstrijd
 • Schade als de fiets wordt gebruikt voor iets wat wettelijk niet mag of wanneer de fiets in beslag is genomen

Eigen risico

Voordat je een elektrische fietsverzekering afsluit, is het van belang om te weten of er sprake is van een eigen risico. Het eigen risico is het bedrag dat je zelf betaalt in het geval dat je recht hebt op vergoeding van de verzekering. Bij Interpolis is er geen eigen risico bij diefstal of bij total loss van de fiets. Bij schade is er wel sprake van een eigen risico. Dit eigen risico bedraagt €25,- en geldt per gebeurtenis. Op het moment dat er schade is aan je fiets en Interpolis de reparatiekosten vergoedt betaal je de eerste €25,- zelf.

Hoe wordt de premie bepaald?

De premie is het bedrag dat je per maand betaalt om je elektrische fiets te laten verzekeren. Bij Interpolis wordt de premiehoogte bepaald op basis van meerdere factoren. Zo wordt er bij het berekenen van de premie gevraagd naar het soort fiets, het merk van de fiets en de aanschafwaarde van de fiets die je wilt laten verzekeren. Ook het postcodegebied waarin je woont wordt meegenomen in de berekening.

Contactgegevens

Heb je een vraag die na dit artikel nog onbeantwoord is? Via de onderstaande contactgegevens kun je direct contact opnemen met Interpolis:

Telefoon: 013 462 9111
Adres: Spoorlaan 298, 5017 JZ Tilburg
Postadres: Postbus 90106, 5000 LA Tilburg

Betrouwbare informatie

Wij zijn een onafhankelijke website gespecialiseerd in elektrische fietsverzekeringen. Ons doel is het inzichtelijk en transparant maken van informatie over fietsverzekeringen en hiervoor werken we met een vast team van specialisten.

Keurmerk

Elektrischefietsverzekering.nl is gecertificeerd door: Logo Erkend Vergelijker

Ronald Veen

Informatie gecontroleerd door onze expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Ronald Veen. Hij is meer dan 5 jaar werkzaam voor Elektrischefietsverzekering.nl en specialist op het gebied van fietsverzekeringen.

Over ons

Elektrischefietsverzekering.nl neemt deel aan de collectieve vergunning in bemiddeling van Awin BV AFM Nummer: 12042897