Elektrische bakfietsverzekering

Een bakfiets is een populair vervoersmiddel onder ouders met jonge kinderen en hondeneigenaren. De bakfiets wordt ook gebruikt door mensen die graag grote of zware spullen willen vervoeren zonder auto. Of je de bakfiets nu gebruikt om kinderen naar school te brengen, boodschappen te doen, of om naar werk te gaan, het is belangrijk om je bakfiets te beschermen tegen mogelijke schade of diefstal. Een fietsverzekering voor bakfietsen kan daarbij helpen.

Elektrische bakfietsverzekering vergelijken?

Je ziet direct welke elektrische bakfietsverzekering het beste bij je past.

Elektrische bakfietsverzekering vergelijker

Wat zijn de voordelen van een fietsverzekering voor elektrische bakfietsen?

Als je een fietsverzekering voor je bakfiets afsluit, profiteer je van de volgende voordelen:

 • Bescherming tegen diefstal: Bakfietsen zijn een populair doelwit bij dieven omdat ze duur zijn en relatief makkelijk gestolen kunnen worden: fietsendieven tillen ze in een bestelbus en rijden er vervolgens mee weg om ergens anders de sloten door te knippen. Een fietsverzekering kan helpen bij het dekken van de kosten als je bakfiets gestolen wordt.
 • Bescherming tegen schade: Bakfietsen zijn vaak duurder dan normale fietsen vanwege hun grootte, daarnaast zit er een krachtige motor in om er zware spullen mee te kunnen vervoeren. Als je je bakfiets per ongeluk beschadigt, kan een fietsverzekering helpen bij het dekken van de kosten van reparaties.
 • Vervangende fiets: Als je bakfiets gestolen wordt of ernstig beschadigd raakt, kan een fietsverzekering je helpen bij het regelen van een vervangende fiets. Dit kan vooral handig zijn als je de bakfiets dagelijks gebruikt om naar het werk te rijden of de kinderen naar school te brengen.
 • Aanvullende dekking: Afhankelijk van de verzekeraar, kunnen er extra dekkingsopties beschikbaar zijn, zoals een ongevallenverzekering of een aansprakelijkheidsverzekering.

Tot slot is het natuurlijk goed voor je gemoedsrust om een verzekering voor je bakfiets af te sluiten, zo kun je met een gerust hart de weg op!

Hoeveel kost een fietsverzekering voor je bakfiets?

Hoe hoog de premie voor je bakfiets is, hangt af van verschillende factoren, zoals:

 • De waarde van je bakfiets
 • Of de bakfiets nieuw is of niet
 • De plek waar je woont
 • Of je kiest voor een eigen risico of niet

De premies voor bakfietsen verschillen enorm, van €50,- tot meer dan €900,- per jaar. Kijk goed naar de verschillende opties om ervoor te zorgen dat je een passende dekking tegen een scherpe prijs ontvangt.

Hoe kan ik een fietsverzekering voor mijn bakfiets afsluiten?

Het afsluiten van een fietsverzekering voor je bakfiets is met onze vergelijker snel en eenvoudig. Je kunt met onze vergelijker verschillende verzekeringsmaatschappijen die fietsverzekeringen aanbieden bekijken. Je vinkt eenvoudig aan wat voor dekking je wil en je ziet in één oogopslag welke verzekeraar de goedkoopste premie heeft.

Voordat je een fietsverzekering afsluit, is het belangrijk om de algemene voorwaarden van de verzekeraar te lezen en te begrijpen. Zorg ervoor dat je begrijpt wat wel en niet gedekt is en wat het eventuele eigen risico is. Sommige verzekeraars hanteren namelijk een hoger eigen risico voor bakfietsen dan voor gewone fietsen.

Als je eenmaal een verzekeraar hebt gekozen en je bakfietsverzekering hebt afgesloten, is het belangrijk om de polisvoorwaarden en de dekkingen regelmatig te checken en eventueel aan te passen. Als je bijvoorbeeld een nieuwe slot koopt, moet de verzekeraar hiervan op de hoogte worden gebracht. Alleen dan ben je er zeker van dat je bakfiets nog steeds verzekerd is.

Is een fietsverzekering verplicht als je een bakfiets hebt?

In Nederland is een fietsverzekering niet verplicht voor een bakfiets. Toch kiezen veel mensen er wel voor om hun bakfiets te verzekeren tegen eventuele schade en/of diefstal. Een bakfiets is een duurdere fiets en voor veel mensen is de aanschaf een flinke hap uit de portemonnee. Het is dan wel zo’n ontspannen idee als je verzekerd bent tegen schade of diefstal.

Er zijn verschillende soorten fietsverzekeringen beschikbaar, waaronder verzekeringen voor:

 • Diefstal
 • Schade
 • Aansprakelijkheid
 • Pechhulp

Je kunt kiezen voor een basisdekking (diefstal) of een uitgebreidere dekking afhankelijk van je behoeften en budget.

Bescherming tegen mogelijke schade of diefstal

Een fietsverzekering voor bakfietsen kan je helpen om je bakfiets te beschermen tegen mogelijke schade of diefstal. Het geeft een gerust gevoel om te weten dat je bakfiets goed verzekerd is. De kosten van een fietsverzekering kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, maar over het algemeen kun je verwachten dat de premie tussen de €50,- en €350,- per jaar zal bedragen. Lees goed de algemene voorwaarden van de verzekeraar, zodat je te begrijpt wat er gedekt wordt en welke voorwaarden er worden gehanteerd.

Tip

Sommige inboedelverzekeraars dekken ook je bakfiets als deze in of om het huis staat. Mocht je bakfiets bijvoorbeeld ge Politie

FAQ elektrische bakfiets verzekering

Hoe kan je een elektrische bakfietsverzekering afsluiten?

Het afsluiten van een elektrische bakfietsverzekering doe je eenvoudig online. Niet elke elektrische fietsverzekeraar biedt verzekeringen aan voor bakfietsen, maar met onze vergelijker zie je eenvoudig en snel welke verzekeraars dit wel doen. Vink aan welke dekkingen voor jou belangrijk zijn en zie in één oogopslag welke bakfietsverzekering het goedkoopste en beste is voor jouw situatie.

Moet ik een elektrische bakfietsverzekering afsluiten als ik al een fietsverzekering heb?

Heb je al een fiets en een fietsverzekering en schaf je nu een elektrische bakfiets aan? Ga er dan niet vanuit dat deze automatisch meeverzekerd is, vrijwel alle fietsverzekeraars koppelen de polis aan een framenummer en het slot dat op de fiets zit. Daarnaast zijn bakfietsen veelal duurder om te verzekeren dan gewone (elektrische) fietsen. Koop je een nieuwe bakfiets, dan is de kans groot dat je hier een aparte, nieuwe verzekering voor moet afsluiten. Vraag het voor de zekerheid altijd na bij je verzekeraar of check de polisvooraarden, het is immers zonder om dubbel verzekerd te zijn.

Wat kost een elektrische bakfietsverzekering?

De kosten van een elektrische bakfietsverzekering variëren. De prijs is namelijk afhankelijk van bijvoorbeeld de waarde van de elektrische bakfiets, je woonplaats en het eventuele eigen risico. Bekijk snel wat een verzekering voor je elektrische bakfiets kost met onze elektrische bakfietsvergelijker.

Welke dekking biedt een elektrische bakfietsverzekering?

Wat je verzekering precies dekt, hangt af van de verzekering die je hebt gekozen. Een elektrische bakfietsverzekering biedt in ieder geval dekking bij diefstal, maar de dekking kan uitgebreider zijn als je hiervoor hebt gekozen. Je kunt ook verzekerd zijn tegen bijvoorbeeld schade en zelfs pechhulp. Kies de elektrische bakfietsverzekering die bij je past en ga goed verzekerd op pad.

Wat is een elektrische bakfietsverzekering en waarom heb ik er een nodig?

Een elektrische bakfietsverzekering is een speciale verzekering om de eigenaar te beschermen tegen de kosten die gepaard gaan met schade of diefstal van hun elektrische bakfiets. Het is belangrijk om uw elektrische bakfiets te verzekeren, aangezien dit kostbare vervoersmiddel voor de meeste mensen een flinke hap uit de portemonnee is. Daarnaast is het vaak een belangrijk vervoersmiddel voor woon-werkverkeer en andere dagelijkse activiteiten. Als je elektrische bakfiets gestolen wordt of beschadigd raakt, kan dit niet alleen financiële gevolgen met zich meebrengen, maar ook de dagelijkse routine in de war brengen.

Betrouwbare informatie

Wij zijn een onafhankelijke website gespecialiseerd in elektrische fietsverzekeringen. Ons doel is het inzichtelijk en transparant maken van informatie over fietsverzekeringen en hiervoor werken we met een vast team van specialisten.

Keurmerk

Elektrischefietsverzekering.nl is gecertificeerd door: Logo Erkend Vergelijker

Ronald Veen

Informatie gecontroleerd door onze expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Ronald Veen. Hij is meer dan 5 jaar werkzaam voor Elektrischefietsverzekering.nl en specialist op het gebied van fietsverzekeringen.

Over ons

Elektrischefietsverzekering.nl neemt deel aan de collectieve vergunning in bemiddeling van Awin BV AFM Nummer: 12042897