Unigarant Elektrische Fietsverzekering

Unigarant Elektrische fietsverzekering

Unigarant Elektrische fietsverzekering

Unigarant is een verzekeringsmaatschappij die onderdeel uitmaakt van de ANWB. Unigarant biedt verschillende soorten verzekeringen aan op het gebied van wonen, mobiliteit en reis en recreatie. Ook elektrische fietsverzekeringen zijn af te sluiten bij Unigarant. Op deze pagina vind je meer informatie over de elektrische fietsverzekering en de dekking van deze verzekering.

Basisdekkingen

Wanneer je bij Unigarant een verzekering afsluit voor je elektrische fiets is dit bij een kortlopende verzekering altijd voor een vaste periode van 3 jaar of van 5 jaar. Bij een doorlopende verzekering bepaal je zelf hoe lang je de verzekering houdt. Je kunt bij de elektrische fietsverzekering kiezen uit twee soorten basisdekkingen:

  • Diefstal: met de basisdekking diefstal is je e-bike verzekerd op het moment dat deze gestolen wordt.
  • Beschadiging: met de basisdekking beschadiging verzeker je je elektrische fiets tegen schade.

Je kunt er ook voor kiezen om een verzekering met beide basisdekkingen af te sluiten. Daarnaast kun je ook de accessoires van je elektrische fiets mee laten verzekeren. Dit doe je door de waarde daarvan bij de aankoopwaarde van je fiets op te tellen en voor dit totale bedrag een verzekering af te sluiten.

Diefstal

Als je een verzekering afsluit met een dekking voor diefstal houdt dit, zoals de dekking al omschrijft, in dat je verzekerd bent op het moment dat je elektrische fiets of de accu daarvan gestolen wordt. Ook ben je verzekerd als er je fiets is beschadigd door een poging tot diefstal of wanneer je fiets is beschadigd tijdens een periode waarin je fiets gestolen is. Bij diefstal binnen de eerste 3 jaar van je verzekering wordt de volledige aankoopwaarde van je e-bike vergoed. Na 3 jaar wordt er een percentage van de aankoopwaarde vergoed. Let op: de dekking bij diefstal geldt alleen wanneer je fiets een ART-slot heeft met 2 sterren.

Beschadiging

Met de dekking voor beschadigingen ben je verzekerd voor schade aan je fiets en/of voor schade aan de accu. Op het moment dat je e-bike niet meer te repareren is en dus total loss verklaard is wordt de volledige aankoopwaarde vergoed. Als er schade is aan de fiets door een val of aanrijding, of door vandalisme, worden de reparatiekosten vergoed. Een uitzondering hierop is oppervlakkige beschadigingen. In dat geval wordt het bedrag uitgekeerd dat de fiets minder waard is geworden (als gevolg van de schade).

Aanvullende dekkingen

Naast de basisdekkingen biedt Unigarant ook aanvullende dekkingen aan. De aanvullende dekkingen zijn optioneel. Je kunt ervoor kiezen om de volgende dekkingen toe te voegen aan je verzekering:

  • Verhaalsrechtsbijstand
  • Pechhulp
  • Ongevallendekking

Verhaalsrechtsbijstand

Verhaalsrechtsbijstand is een dekking die ervoor zorg dat je verzekerd bent op het moment dat iemand anders in het verkeer schade toebrengt aan jou of je elektrische fiets. In dat geval zal de verzekeraar het bedrag van de schade verhalen op de persoon die de schade veroorzaakt heeft.

Pechhulp

Als je voor de pechhulpdekking kiest, ben je verzekerd in situaties waarin je met je elektrische fiets pech hebt. Wanneer je onderweg bent en niet verder kunt, kun je hulpverlening inschakelen door de alarmcentrale te bellen. Er zal dan ter plekke worden gekeken of de fiets gerepareerd kan worden. Als dit niet het geval is, dan word je naar je woon- of vakantieadres gebracht of naar een fietsenmaker. Met deze dekking heb je maximaal 3 keer per jaar recht op pechhulpverlening.

Ongevallendekking

Met de ongevallendekking ben je verzekerd op het moment dat je met je elektrische fiets een ongeluk krijgt waardoor je blijvend invalide raakt of komt te overlijden. Er wordt dan door de verzekering aan jou of je nabestaanden een bedrag uitgekeerd. In het geval van blijvende invaliditeit is dit een vergoeding van maximaal € 10.000,-. In het geval van overlijden is deze vergoeding maximaal € 5.000,-.

Eigen risico

Het eigen risico is het bedrag dat je zelf betaalt in het geval dat je recht hebt op vergoeding van de verzekering. Wanneer je ervoor kiest om een elektrische fietsverzekering af te sluiten bij Unigarant is er geen sprake van een eigen risico in het geval van diefstal of wanneer de fiets total loss is. Bij beschadiging of bij diefstal van onderdelen en accessoires van je fiets daarentegen geldt er een eigen risico van € 25,-.

Hoe wordt de premie bepaald?

De hoogte van de premie die je voor je elektrische fietsverzekering betaalt is van meerdere factoren afhankelijk. Unigarant vraagt bij het afsluiten van de verzekering naar de volgende aspecten:

  • Het type fiets
  • Of de fiets nieuw of tweedehands is
  • De aankoopwaarde, eventueel inclusief de waarde van accessoires
  • Postcode

De premiehoogte wordt bepaald aan de hand van deze factoren, samen met de dekkingen waar je voor kiest. Daarnaast kun je bij de doorlopende fietsverzekering zelf kiezen of je de premie het liefst per maand of per jaar betaalt.

Contactgegevens

Heb je een vraag die na dit artikel nog onbeantwoord is? Via de onderstaande contactgegevens kun je direct contact opnemen met Unigarant:

Telefoon: 088 299 38 82
Twitter: @unigarantnl
Postadres: Postbus 50000, 7900 RP Hoogeveen

Betrouwbare informatie

Wij zijn een onafhankelijke website gespecialiseerd in elektrische fietsverzekeringen. Ons doel is het inzichtelijk en transparant maken van informatie over fietsverzekeringen en hiervoor werken we met een vast team van specialisten.

Keurmerk

Elektrischefietsverzekering.nl is gecertificeerd door: Logo Erkend Vergelijker

Ronald Veen

Informatie gecontroleerd door onze expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Ronald Veen. Hij is meer dan 5 jaar werkzaam voor Elektrischefietsverzekering.nl en specialist op het gebied van fietsverzekeringen.

Over ons

Elektrischefietsverzekering.nl neemt deel aan de collectieve vergunning in bemiddeling van Awin BV AFM Nummer: 12042897