Klaverblad Elektrische Fietsverzekering

Klaverblad Elektrische fietsverzekering

Klaverblad Elektrische fietsverzekering

Klaverblad verzekeringen is een Nederlandse verzekeringsmaatschappij, gevestigd in Zoetermeer. Al in 1850 werd de organisatie opgericht. Op dit moment richt Klaverblad zich op het aanbieden van schade- en arbeidsongeschiktheidsverzekeringen, voor zowel ondernemers als particulieren. Daarnaast biedt Klaverblad ook fietsverzekeringen aan. Op deze pagina lees je meer informatie over de elektrische fietsverzekering.

De fietsverzekering

Bij Klaverblad zijn er geen verschillende pakketten of soorten verzekeringen. Er is één soort verzekering voor de elektrische fiets: de ‘gewoon goede fietsverzekering’. Met het afsluiten van deze verzekering is je elektrische fiets verzekerd tegen diefstal en schade. Er zijn geen aanvullende dekkingen waarmee je de fietsverzekering kunt uitbreiden. Je kunt er wel voor kiezen om ook de accessoires bij je fiets mee te laten verzekeren. De verzekering is doorlopend en kun je zelf op elk moment stopzetten. Daarnaast is de verzekering geldig in heel europa.

Diefstal of total loss

Op het moment dat jouw elektrische fiets (met eventueel meeverzekerde accessoires) gestolen wordt ben je hier met de fietsverzekering van Klaverblad voor verzekerd. Ook als je fiets wordt verduisterd of als je opgelicht wordt ben je verzekerd. Let er op dat de schade alleen wordt vergoed als je fiets aantoonbaar op slot stond. Bij diefstal ontvang je vergoeding op basis van de leeftijd van de elektrische fiets sinds de datum waarop je deze hebt gekocht.

In de eerste 3 jaar na het aanschaffen geldt bij Klaverblad verzekeringen dat je het volledige bedrag waarvoor je de verzekering hebt afgesloten vergoed krijgt. Dit geldt ook op het moment dat je fiets niet meer te repareren en dus total loss is. De jaren daarna geldt hiervoor een bepaald percentage van het verzekerde bedrag, deze percentages kun je terugvinden in de polisvoorwaarden van de verzekeraar.

Schade

Als je bij Klaverblad een verzekering afsluit ben je verzekerd voor de schade die ontstaat aan je elektrische fiets. Het gaat hierbij om de schade die ontstaan is in een van de volgende gevallen:

 • Schade door brand, ontploffing, kortsluiting of blikseminslag
 • Schade als gevolg van een verkeersongeluk, ook als dit je eigen schuld was

De vergoeding die je ontvangt is afhankelijk van de leeftijd van je fiets sinds de aankoopdatum. De eerste 3 jaar ontvang je het volledige bedrag waarvoor je je fiets hebt laten verzekeren. De jaren daarna wordt een bepaald percentage vergoed, in het vierde jaar is dit bijvoorbeeld 75% van de verzekerde waarde. Indien het repareren goedkoper is, dan worden de reparatiekosten vergoed.

Ook de aanvullende kosten die komen kijken bij schade vallen binnen de verzekering. Denk hierbij aan de kosten van bewaking, stalling en vervoer naar een reparatiebedrijf. Let er op dat bepaalde vormen van schade niet binnen je verzekering vallen, bijvoorbeeld:

 • Schade die ontstaat wanneer je meedoet aan wedstrijden of wanneer je de fiets verhuurt
 • Wanneer de overheid je fiets in beslag heeft genomen of wanneer je de wet hebt overtreden
 • Wanneer iemand anders je fiets heeft voor reparatie of onderhoud
 • Waardevermindering en schrammen of krassen worden ook niet vergoed
 • Waar ben ik niet voor verzekerd?

  Let er op dat je met een elektrische fietsverzekering verzekerd bent tegen diefstal en schade, maar niet voor:

 • Pechhulp. Op het moment dat je onderweg bent en pech krijgt waardoor je niet verder kunt, valt dit niet binnen de fietsverzekering van Klaverblad.
 • Schade die je met je elektrische fiets toebrengt aan anderen. Hiervoor kun je een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten.
 • Fietsen met een nieuwwaarde boven de €3.000,-. Bij Klaverblad kun je je elektrische fiets (inclusief accessoires) laten verzekeren tot een maximaal bedrag van €3.000,-. Daarnaast mag er maximaal een jaar zitten tussen het kopen van de fiets en het aanvragen van de verzekering.

Eigen risico

Voordat je een elektrische fietsverzekering afsluit, is het van belang om te weten of er sprake is van een eigen risico. Het eigen risico is het bedrag dat je zelf betaalt in het geval dat je recht hebt op vergoeding van de verzekering. Bij Klaverblad verzekeringen is er sprake van een eigen risico van €25,-. Dit houdt in dat op het moment dat er schade is aan je elektrische fiets en Klaverblad de reparatiekosten vergoedt, jij de eerste €25,- zelf betaalt.

Hoe wordt de premie bepaald?

De premie is het bedrag dat je per maand, kwartaal of jaar betaalt om je elektrische fiets te laten verzekeren. Bij Klaverblad verzekeringen wordt de premiehoogte bepaald op basis van meerdere factoren. De premiehoogte is bijvoorbeeld afhankelijk van de nieuwwaarde van je elektrische fiets en de waarde van eventuele accessoires die je mee wilt laten verzekeren. Ook het postcodegebied waarin je woont wordt meegenomen in het berekenen van de premie.

Contactgegevens

Heb je een vraag die na dit artikel nog onbeantwoord is? Via de onderstaande contactgegevens kun je direct contact opnemen met Klaverblad verzekeringen:

Telefoon: 079 3204 549
E-mail: info@klaverblad.nl
Adres: Afrikaweg 2, 2713 AW Zoetermeer
Postadres: Postbus 3012, 2700 KV Zoetermeer

Betrouwbare informatie

Wij zijn een onafhankelijke website gespecialiseerd in elektrische fietsverzekeringen. Ons doel is het inzichtelijk en transparant maken van informatie over fietsverzekeringen en hiervoor werken we met een vast team van specialisten.

Keurmerk

Elektrischefietsverzekering.nl is gecertificeerd door: Logo Erkend Vergelijker

Ronald Veen

Informatie gecontroleerd door onze expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Ronald Veen. Hij is meer dan 5 jaar werkzaam voor Elektrischefietsverzekering.nl en specialist op het gebied van fietsverzekeringen.

Over ons

Elektrischefietsverzekering.nl neemt deel aan de collectieve vergunning in bemiddeling van Awin BV AFM Nummer: 12042897