iHulp nodig?

+ Keuzehulp
Wijzig je voorkeur

Alle fietsverzekeringen vergelijken

Alle fietsverzekeringen vergelijken

De vergelijker van Elektrischefietsverzekering.nl zorgt ervoor dat je op eenvoudige en laagdrempelige wijze fietsverzekeringen met elkaar kunnen vergelijken. Bij het maken van je keuze kan je in de vergelijker aanvinken wat je precies wil. Kies je voor dekking bij diefstal of wil je bijvoorbeeld ook pechhulp verzekeren? Vink je niks aan, dan gaat de vergelijker ervan uit dat je geen voorkeur hebt.

Hoe kies ik een elektrische fietsverzekering?

Als je een elektrische fiets hebt, is het verstandig om deze te verzekeren. Zo ben je verzekerd tegen diefstal, schade of andere onvoorziene gebeurtenissen. Hieronder volgen een aantal stappen die je kunt volgen bij het kiezen van een elektrische fietsverzekering:
  • Bepaal wat je wilt verzekeren: Wil je alleen diefstal verzekeren, of wil je ook verzekerd zijn tegen schade of pech onderweg? Het is belangrijk om te bedenken wat je precies wilt verzekeren, zodat je gericht kunt zoeken naar een passende elektrische fietsverzekering.
  • Vergelijk verschillende verzekeraars: Er zijn veel verschillende verzekeraars die een elektrische fietsverzekering aanbieden. Vergelijk de verschillende verzekeraars op basis van premie, dekking en voorwaarden. Dit doe je eenvoudig met onze elektrische fietsverzekering vergelijker. Bekijk ook goed welke verzekeraar een doorlopende of vaste looptijd verzekering aanbiedt: in het eerste geval betaal je maandelijks premie tot opzegging, in het laatste geval eenmalig voor een afgesproken periode.
  • Let op de dekking: Let bij het vergelijken van verzekeringen vooral op de dekking. Kijk goed naar wat er wel en niet gedekt wordt en onder welke omstandigheden. Zo voorkom je verrassingen achteraf.
  • Controleer de voorwaarden: Lees de voorwaarden van de verzekering goed door voordat je besluit een verzekering af te sluiten. Let hierbij vooral op uitsluitingen en de hoogte van het eventuele eigen risico.
  • Kies de juiste verzekering: Kies uiteindelijk de verzekering die het beste bij jou en jouw situatie past. Houd hierbij rekening met de premie, dekking en voorwaarden.
  • Sluit de verzekering af: Sluit de verzekering af bij de verzekeraar van jouw keuze en zorg dat je de polisvoorwaarden en de sleutels van je slot goed bewaart.

Het kan verstandig zijn om regelmatig te kijken of jouw verzekering nog bij jou en je fiets past. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als je verhuist, een andere fiets aanschaft of wanneer de dekking van de verzekering niet meer voldoet aan je wensen.

Over ons

Elektrischefietsverzekering.nl is opgericht in 2011 door een echte fietsenliefhebber uit Den Haag. Hij vond het aanbod van fietsverzekeringen niet overzichtelijk en wilde dit graag veranderen. Het doel van Elektrischefietsverzekering.nl is dan ook om de elektrische fietsverzekeringsbranche inzichtelijk én begrijpelijk te maken. Inmiddels is Elektrischefietsverzekering.nl uitgegroeid tot één van de grootste websites en het meest uitgebreide informatieplatform op het gebied van elektrische fietsverzekeringen.

Hoe werken en vergelijken wij?

Wij vergelijken alle grote verzekeraars om te zorgen dat je een goede vergelijking kunt maken. Het kan zijn dat een verzekeraar niet is opgenomen in onze vergelijker. Dit kan als de verzekeraar zijn premie niet beschikbaar heeft gesteld of komen doordat er beperkte productvoorwaarden zijn of een beperkte dienstverlening.

Als je op onze site een verzekeraar hebt uitgekozen en daarna aanklikt, word je doorgestuurd naar de website van de verzekeraar. Hier kun je vervolgens al je gegevens invullen en daadwerkelijk je elektrische fietsverzekering afsluiten. Mocht je hierna spijt hebben van je keuze, dan kun je binnen twee weken nog je keuze te herzien: je hebt namelijk recht op 14 dagen bedenktijd.

Verdienmodel

Elektrischefietsverzekering.nl ontvangt een eenmalige provisie van de verzekeraar, als iemand via onze website een fietsverzekering afsluit. Deze inkomsten worden gebruikt voor het verbeteren van onze website en hebben geen invloed op de resultaten van onze vergelijker.

Vergunning

Elektrischefietsverzekering.nl is onderdeel van de collectieve vergunningsaanvraag van financiële dienstverlener Awin BV onder AFM nummer 12042897.