HEMA Elektrische Fietsverzekering

HEMA Elektrische fietsverzekering

HEMA Elektrische fietsverzekering

HEMA is een Nederlandse keten van warenhuizen. Naast de keten van warenhuizen behoort HEMA tot de groep verzekeraars. HEMA biedt verzekeringen aan op het gebied van zorg en gezondheid, wonen, huisdieren, reizen en voertuigen. Zo bieden ze ook fietsverzekeringen aan. Op deze pagina lees je meer over de elektrische fietsverzekering.

Soorten fietsverzekeringen

Wanneer je je elektrische fiets wilt laten verzekeren kun je kiezen uit twee pakketten:

  • Fietsverzekering Basis
  • Fietsverzekering Extra

Deze fietsverzekeringen zijn doorlopend en kun je op elk gewenst moment stop zetten. Met beide pakketten is je fiets wereldwijd verzekerd tegen diefstal. Ook accessoires kun je tot €150,- mee laten verzekeren. Het verschil tussen de basis en de extra fietsverzekering is de dekking bij schade die ontstaan is door ongelukken. De fietsverzekering extra vergoedt deze schade wel, de fietsverzekering basis niet. Deze pakketten kun je vervolgens nog uitbreiden met aanvullende dekkingen.

Diefstal

Op het moment dat jouw elektrische fiets gestolen wordt ben je hier met de fietsverzekering van HEMA voor verzekerd. Ook bij schade aan de fiets door een poging tot diefstal ben je verzekerd. Bij HEMA is er sprake van een aankoopwaardegarantie van 3 jaar. Dit betekent dat als je fiets gestolen wordt binnen de eerste 3 jaar nadat je een verzekering hebt afgesloten, je de volledige aanschafwaarde van je fiets vergoed krijgt.

Na de eerste 3 jaar wordt er op basis van afschrijving bepaald wat het bedrag is dat vergoed wordt. Dit betekent dat je fiets voor de verzekeraar elk jaar iets minder waard wordt en je daarom ook minder vergoed krijgt. Zo krijg je in het vierde jaar bijvoorbeeld 75% van de aanschafwaarde vergoed. Let er op dat je verzekering alleen geldig is als je een ART-goedgekeurd slot met 2 sterren op je fiets hebt.

Schade door ongeluk

Als je bij HEMA voor het pakket ‘Fietsverzekering Extra’ kiest, ben je naast voor diefstal ook voor schade verzekerd. Dit gaat specifiek om de schade aan je e-bike die is ontstaan als gevolg van een ongeluk. Bijvoorbeeld schade door een aanrijding of doordat de fiets is omgevallen, maar ook schade die je per ongeluk zelf hebt veroorzaakt is verzekerd. Een expert zal het schadebedrag vaststellen en op basis daarvan wordt berekend hoeveel je vergoed krijgt. Let er op dat niet alle vormen van schade worden gedekt. De volgende soorten schade vallen niet binnen de verzekering:

  • Schade door slijtage, krassen of slecht onderhoud
  • Schade als je je fiets verhuurt
  • Schade als je je fiets zakelijk gebruikt (bijvoorbeeld voor bezorging)
  • Schade die ontstaan is terwijl je onder invloed was

Aanvullende dekking: ongevallenverzekering opzittenden

Eén van de optionele dekkingen die HEMA aanbiedt is de ongevallenverzekering voor opzittenden. Met deze aanvullende dekking ben je verzekerd op het moment dat je een ongeluk krijgt en daardoor blijvend invalide raakt of komt te overlijden. Bij overlijden keert HEMA eenmalig een bedrag van €7500,- uit. In het geval van blijvende invaliditeit is dit maximaal €30.000,-. Welk bedrag wordt uitgekeerd is afhankelijk van het lichaamsdeel waar je invalide aan bent geworden en in welke mate dit lichaamsdeel functioneert. In de polisvoorwaarden van HEMA vind je een uitgebreide tabel met de exacte percentages van het bedrag dat zij per situatie uitkeren.

Aanvullende dekking: rechtsbijstandverzekering

Als uitbreiding op het fietsverzekering pakket kun je voor de aanvullende rechtsbijstandverzekering kiezen. Met de aanvullende rechtsbijstandverzekering ben je verzekerd voor juridische hulp bij conflicten die met jouw fiets te maken hebben. HEMA vergoedt dan de proceskosten, kosten van deskundigen en advocaat en reiskosten.

Aanvullende dekking: thuisbrengservice

De thuisbrengservice is een optionele dekking waar je voor kunt kiezen bij het afsluiten van een fietsverzekering. Met deze thuisbrengservice ben je verzekerd voor hulp die je krijgt van de alarmdienst als je pech hebt met de fiets en niet meer verder kunt. Je bent hiervoor binnen Nederland en tot 30 kilometer over de grens verzekerd. Bij pech word je samen met je fiets naar een adres naar keuze gebracht. Ook je reisgenoot (als dat van toepassing is) mag mee inclusief zijn of haar fiets.

Eigen risico

Voordat je een elektrische fietsverzekering afsluit, is het van belang om te weten of er sprake is van een eigen risico. Het eigen risico is het bedrag dat je zelf betaalt in het geval dat je recht hebt op vergoeding van de verzekering. Bij HEMA geldt er bij beide pakketten (Basis en Extra) geen eigen risico. Bij diefstal of bij schade door een ongeluk betaal je dus geen eerste bedrag zelf. Daarnaast is er ook bij de aanvullende dekkingen geen eigen risico.

Hoe wordt de premie bepaald

De premie is het bedrag dat je per maand betaalt om je elektrische fiets te laten verzekeren. Bij HEMA wordt de premiehoogte bepaald op basis van meerdere factoren. Bij het berekenen van de premie wordt er gevraagd om het soort fiets en wat het merk van de fiets is. Daarnaast geef je aan wat het aankoopbedrag en de aankoopdatum van de elektrische fiets is. Ook wordt er rekening gehouden met het postcodegebied waar je in woont bij het bepalen van de premiehoogte. Tot slot kun je aangeven of je je verzekeringspakket wilt uitbreiden met één (of meerdere) van de aanvullende dekkingen.

Contactgegevens

Heb je een vraag die na dit artikel nog onbeantwoord is? Via de onderstaande contactgegevens kun je direct contact opnemen met HEMA:

Chatbot en klantenservice via de website
Adres: Leusderend 56, 3832 RC Leusden

Select 2023Select 2023

Betrouwbare informatie

Wij zijn een onafhankelijke website gespecialiseerd in elektrische fietsverzekeringen. Ons doel is het inzichtelijk en transparant maken van informatie over fietsverzekeringen en hiervoor werken we met een vast team van specialisten.

Keurmerk

Elektrischefietsverzekering.nl is gecertificeerd door: Logo Erkend Vergelijker

Ronald Veen

Informatie gecontroleerd door onze expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Ronald Veen. Hij is meer dan 5 jaar werkzaam voor Elektrischefietsverzekering.nl en specialist op het gebied van fietsverzekeringen.

Over ons

Elektrischefietsverzekering.nl neemt deel aan de collectieve vergunning in bemiddeling van Awin BV AFM Nummer: 12042897