InShared Elektrische Fietsverzekering

Inshared Elektrische fietsverzekering

InShared Elektrische fietsverzekering

InShared is een handelsnaam van Achmea Schadeverzekeringen. Dit is de grootste verzekeraar in Nederland op basis van de premieomzet. InShared is in 2009 opgericht en verschilt van andere verzekeraars. Bij InShared wordt er namelijk jaarlijks een beloning uitgekeerd op het moment dat er meer premie is gereserveerd voor schade dan dat er daadwerkelijk is geclaimd door hun klanten. Bij InShared kun je verschillende soorten verzekeringen afsluiten. In dit artikel lees je meer over de elektrische fietsverzekering.

Alle fietsverzekeringen van Inshared

Direct naar Inshared

Soorten fietsverzekeringen

Bij InShared kun je kiezen uit twee verschillende pakketten om je elektrische fiets te laten verzekeren. Afhankelijk van je voorkeur kun je kiezen voor het diefstal- of het all risk pakket.

 • Diefstal: met het pakket diefstal is je e-bike verzekerd op het moment dat deze gestolen wordt.
 • All risk: met het all risk pakket ben je naast diefstal ook verzekerd als er schade is aan je elektrische fiets.

Deze verzekeringen zijn doorlopend en kun je zelf op ieder moment stopzetten. Daarnaast ben je met beide pakketten over de hele wereld verzekerd.

Diefstaldekking

Met de diefstaldekking is je elektrische fiets, zoals de naam al zegt, over de hele wereld verzekerd in het geval van diefstal. Wat wordt er precies gedekt door deze verzekering?

 • De aankoopwaarde van de gestolen e-bike en de accu
 • De aankoopwaarde van gestolen accessoires
 • De schade aan de fiets bij een poging tot diefstal
 • De schade aan de accessoires bij een poging tot diefstal

De eerste 3 jaar na het afsluiten van de verzekering wordt de volledige aankoopwaarde van de fiets bij diefstal vergoed. Na deze 3 jaar wordt de vergoeding bepaald op basis van afschrijving. Je krijgt dan een percentage van de aankoopprijs uitgekeerd. Let op: de diefstal dekking geldt alleen wanneer je een ART slot met twee sterren op je fiets hebt en je in het geval van diefstal twee geregistreerde sleutels kunt laten zien.

All risk dekking

Met de all risk verzekering is je elektrische fiets verzekerd bij diefstal en bij schade. Bij InShared is dit het pakket met de meest omvattende dekking. Deze verzekering dekt het volgende:

 • De aankoopwaarde van de gestolen e-bike en de accu
 • De aankoopwaarde van gestolen accessoires
 • De schade aan de fiets bij een poging tot diefstal
 • De schade aan de accessoires bij een poging tot diefstal
 • Schade aan de fiets door omvallen, een ongeluk of zelfgemaakt
 • Schade aan de accessoires door omvallen, een ongeluk of zelfgemaakt

Ook bij deze verzekering wordt de volledige aankoopwaarde van de fiets bij diefstal in de eerste 3 jaar vergoed. Na deze 3 jaar wordt de vergoeding bepaald op basis van afschrijving. Je krijgt dan een percentage van de aankoopprijs uitgekeerd. Let op: ook bij de all risk dekking moet je een ART slot met twee sterren op je fiets hebben en ben je verplicht om bij diefstal twee geregistreerde sleutels te laten zien om aanspraak te maken op een vergoeding.

Aanvullende dekking: thuisbrengservice

Wanneer je een elektrische fiets laat verzekeren bij InShared kun je kiezen voor aanvullende dekkingen, zoals bijvoorbeeld de thuisbrengservice. Deze dekking is optioneel, maar kan erg handig zijn op het moment dat je onderweg pech hebt met je fiets. Als je niet meer verder kunt omdat je een kapotte fiets hebt word je opgehaald en naar een adres naar keuze in Nederland (of tot 30 kilometer over de grens in belgië of duitsland) gebracht. Dit geldt ook voor het gezelschap waar je op dat moment mee bent. Let er wel op dat je maximaal 3 keer per jaar gebruik kunt maken van de thuisbrengservice.

Aanvullende dekking: Rechtshulp ongeval

Als je kiest voor de aanvullende dekking rechtshulp ongeval ben je verzekerd op het moment dat je juridische hulp nodig hebt bij een ongeval. Op het moment dat je deelneemt aan het verkeer met je elektrische fiets en je een ongeluk krijgt heb je met deze dekking recht op rechtsbijstand. Dit kan bijvoorbeeld zijn wanneer je door een ander in het verkeer schade oploopt. Op dat moment zal InShared ervoor zorgen dat deze schade vergoed wordt door de andere betrokken partij.

Aanvullende dekking: Aansprakelijkheid

Bij InShared is het mogelijk om als aanvullende dekking een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Deze dekking zorgt ervoor dat je verzekerd bent op het moment dat je schade toebrengt aan anderen of spullen buiten je gezin, maar ook aan personen binnen het gezin (letselschade). Let op: bij deze dekking betaal je een eigen risico van €100,-.

Eigen risico

Wanneer je besluit een verzekering af te sluiten voor je elektrische fiets is het belangrijk om na te gaan of er sprake is van een eigen risico. Het eigen risico is het bedrag dat je zelf betaalt in het geval dat je aanspraak maakt op vergoeding van de verzekering. Bij InShared is er alleen sprake van een eigen risico als je kiest voor de aanvullende dekking ‘aansprakelijkheid’. In dat geval betaal je €100,-. Bij de overige verzekeringen geldt er geen eigen risico. Voor diefstaldekking, all riskdekking, de thuisbrengservice en rechtshulp betaal je dus nooit zelf een eerste bedrag.

Hoe wordt de premie bepaald?

De hoogte van de premie die je betaalt voor een elektrische fietsverzekering bij InShared is van meerdere factoren afhankelijk. Bij het bepalen van de premie zal InShared kijken naar de kenmerken van de fiets, zoals het soort fiets, het merk, de aankoopwaarde van de fiets en hoe oud de fiets is. Ook kijkt InShared naar persoonlijke gegevens, zoals je leeftijd en het postcodegebied waarin je woont. Daarnaast bepaalt de dekking die je kiest ook hoe hoog je premie is. De premie voor de all riskdekking is bijvoorbeeld hoger dan de premie voor diefstaldekking.

Contactgegevens

Heb je een vraag die na dit artikel nog onbeantwoord is? Via de onderstaande contactgegevens kun je direct contact opnemen met InShared:

Telefoon: 071 364 1762
Postadres: Postbus 408 – 3830 AL Leusden

Over ons

Elektrischefietsverzekering.nl neemt deel aan de collectieve vergunning in bemiddeling van Awin BV AFM Nummer: 12042897