Centraal Beheer Elektrische Fietsverzekering

Centraal Beheer Elektrische fietsverzekering

Centraal Beheer Elektrische fietsverzekering

Centraal beheer is een verzekeringsmaatschappij die onderdeel uitmaakt van Achmea Schadeverzekeringen. Het bedrijf werd opgericht in 1909 en biedt verschillende verzekeringen aan voor zowel privé- als zakelijke doeleinden. Op deze pagina vind je meer informatie over de elektrische fietsverzekering van Centraal Beheer.

Alle fietsverzekeringen van Centraal Beheer

Direct naar Centraal Beheer

Dekking van de fietsverzekering

Centraal Beheer biedt één soort fietsverzekering aan voor elektrische fietsen. Met deze elektrische fietsverzekering ben je verzekerd op het moment dat je fiets gestolen wordt of schade oploopt. De verzekering geldt over de hele wereld. Wat dekt deze verzekering precies?

  • Diefstal van de e-bike
  • Accessoires en de accu zijn standaard meeverzekerd
  • Schade door een aanrijding
  • Schade doordat de fiets omvalt of van de weg raakt
  • Pechhulp in Nederland
  • Diefstal of schade bij het uitlenen van je fiets

Aanschafwaarderegeling

Bij Centraal Beheer kun je kiezen uit twee aanschafwaarderegelingen. Een aanschafwaarderegeling is van toepassing op het moment dat je fiets wordt gestolen of wanneer deze niet meer te repareren is. Deze regeling zorgt er dan voor dat je de aankoopwaarde van je fiets vergoed krijgt. Bij Centraal Beheer is de aanschafwaarderegeling standaard 1 jaar. Dit betekent dat je, in het geval van diefstal of total loss binnen het eerste jaar na afsluiten van je verzekering, de volledige aankoopwaarde terugkrijgt. Je kunt ervoor kiezen om deze regeling uit te breiden naar 3 jaar.

Diefstal

Als je elektrische fiets wordt gestolen ben je hier met de fietsverzekering van Centraal Beheer voor verzekerd. Ook ben je verzekerd voor diefstal van onderdelen van de fiets, zoals bijvoorbeeld de accu of gemonteerde accessoires zoals een kinderzitje, fietstassen of een krat. Daarnaast wordt schade door een poging tot diefstal, of schade die is ontstaan terwijl je fiets was gestolen gedekt door deze fietsverzekering. Afhankelijk van je aanschafwaarderegeling wordt bij diefstal het eerste jaar of de eerste 3 jaar de volledige aanschafwaarde vergoed. Na deze periode wordt het bedrag dat je vergoed krijgt bepaald op basis van afschrijving.

Je ontvangt dan een percentage van de aanschafwaarde. Deze percentages vind je in de polisvoorwaarden. Let op: om in aanmerking te komen voor een vergoeding bij diefstal ben je verplicht een ART slot met twee sterren op je fiets te hebben en je moet de sleutels hiervan kunt tonen.

Schade

De elektrische fietsverzekering van Centraal Beheer zorgt ervoor dat je verzekerd bent wanneer je fiets beschadigd raakt. De verzekering dekt de schade aan de fiets, de accu en aan vastgemonteerde accessoires. Het gaat hierbij om schade die ontstaan is door een aanrijding, omvallen, van de weg raken, of door een plotselinge oorzaak van buiten de fiets.
Let op: de verzekering vergoed schade niet wanneer er ernstige schuld is aan de schade, er schade aan de banden is, of er schade is door normaal gebruik of slijtage. Bij schade mag je zelf kiezen wie de schade repareert en vergoedt de verzekering de reparatiekosten.

Pechhulp

Met de fietsverzekering van Centraal Beheer heb je recht op 24/7 pechhulp in Nederland en in België en Duitsland tot 30 kilometer over de grens. Op het moment dat je onderweg bent en niet verder kunt door een gebrek aan je elektrische fiets kun je de alarmcentrale bellen en pechhulp krijgen. Er zal dan eerst worden gekeken of de fiets ter plekke gerepareerd kan worden. Als dit niet het geval is dan zullen jij en je fiets vervoerd worden naar het start- of eindpunt van je fietstocht. Eventueel kan er nog een andere persoon met fiets mee.

Eigen risico

Voordat je een elektrische fietsverzekering afsluit, is het van belang om te weten of er sprake is van een eigen risico. Het eigen risico is het bedrag dat je zelf betaalt in het geval dat je recht hebt op vergoeding van de verzekering. Bij Centraal Beheer is er geen sprake van eigen risico bij pechhulp, total loss van de fiets of diefstal. Bij schade daarentegen geldt er wel een eigen risico. In het geval van schade is het standaard eigen risico €25,-. Je kunt ook kiezen voor een hoger risico van €150,- of van €300,-. Bij een hoger eigen risico betaal je minder premie. Je kunt het eigen risico ook tussentijds aanpassen. Let op: het eigen risico geldt per gebeurtenis.

Hoe wordt de premie bepaald?

De hoogte van de premie die je betaalt voor je elektrische fiets is van meerdere factoren afhankelijk. Bij het bepalen van de premie houdt Centraal Beheer rekening met kenmerken van je fiets, zoals het soort fiets dat je wilt laten verzekeren en de aanschafwaarde van de fiets. Daarnaast wordt er gevraagd naar de gegevens van de bestuurder, bijvoorbeeld naar de geboortedatum, de postcode en naar wie de fiets het meest gebruikt. Tot slot is de waarde van de premie ook afhankelijk van het eigen risico en de aanschafwaarderegeling waar je voor kiest. Bij Centraal Beheer kun je ervoor kiezen de premie maandelijks te betalen of één keer per jaar.

Contactgegevens

Heb je een vraag die na dit artikel nog onbeantwoord is? Via de onderstaande contactgegevens kun je direct contact opnemen met Centraal Beheer:

Telefoon: (055) 579 8000
WhatsApp: (06) 57 78 0573
Chat: Centraal Beheer app
Postadres: Centraal Beheer | Postbus 9150 | 7300 HZ Apeldoorn
Bezoekadres: Centraal Beheer | Laan van Malkenschoten 20 | 7333 NP Apeldoorn

Over ons

Elektrischefietsverzekering.nl neemt deel aan de collectieve vergunning in bemiddeling van Awin BV AFM Nummer: 12042897