Pechhulp

Pechhulp voor E-Bike – Elektrische Fiets

Pechhulp voor de fiets wordt steeds populairder. Niet zo gek als je bedenkt dat steeds meer mensen een e-bike hebben en een elektrische fiets een stuk zwaarder is om mee te lopen dan een normale fiets. Zonder ondersteuning kom je met een e-bike niet ver en het is dan ook erg prettig als iemand je uit de brand komt helpen wanneer je fiets het niet meer doet. Wat houdt pechhulp precies in en wanneer kun je er gebruik van maken? Wij leggen het uit.

Wat houdt pechhulp voor de fiets in?

Heb je een lekke band of begeeft je accu het opeens? Dan kun je een beroep doen op de pechhulp. Als je stil komt te staan en niet meer verder kunt fietsen, kun je contact opnemen met je verzekeraar en komt de pechhulp naar je toe. Deze service is er alleen als de ‘pech’ niet aan jezelf te wijten is: als je met een vrijwel lege accu van huis bent gegaan, kan je geen beroep doen op de pechhulpservice.


Wanneer je de pechhulp afsluit, ontvang je een telefoonnummer wat je kunt bereiken in geval van calamiteiten. Zorg dat je dit nummer bij je hebt als je gaat fietsen. Als je dan een keer pech hebt, kun je eenvoudig in contact komen met de alarmcentrale en komt er iemand naar je toe om je te helpen. Afhankelijk van de ernst van het probleem:

  • Wordt je fiets gerepareerd: reparatie service
  • Word je op weg geholpen en wordt er voor je fiets een onderhoudsbeurt ingepland
  • Word je thuisgebracht: repatriëring

Waar moet ik opletten als ik pechhulp afsluit?

De pechhulp komt zo snel mogelijk naar je toe als je aangeeft dat je met pech langs het fietspad staat. De meeste verzekeraars bieden de service dat er binnen een uur iemand bij je is. Het wisselt per verzekeraar maar bij de meeste aanbieders kun je zeven dag in de week en 24 uur per dag terecht. Dus ook wanneer je ‘s nachts met je e-bike ergens stil komt te staan. Sommige verzekeraars bieden ‘s nachts geen reparatieservice aan, maar wel repatriëring. Vaak geldt er een uitzondering dat de pechhulp niet wordt aangeboden als je nog thuis bent, of binnen een straal van een kilometer van je huis.
Pechhulp wordt vaak ook niet aangeboden als je over de grens bent gefietst, sommige verzekeraars maken een uitzondering als je nog binnen een straal van bijvoorbeeld 30 km bent. Ook zijn er verzekeraars die geen pechhulp aanbieden aan kinderen. Vind je dit soort zaken belangrijk? Let dan op de volgende punten als je een pechhulpverzekering gaat afsluiten. De volgende punten zitten namelijk niet altijd standaard in een pechhulpverzekering:

  • 24/7 bereikbaarheid
  • pechhulp aan huis
  • pechhulp in het buitenland
  • pechhulp voor kinderen
  • persoonsgebonden pechhulp (hierbij maakt het niet uit op welke fiets je rijdt)

Hoe vaak heb ik recht op pechhulp

Heb je meer dan een keer per jaar pech met je e-bike? Bij sommige verzekeraars ontvang je onbeperkt hulp, maar bij de meeste verzekeraars kun je drie tot viermaal gebruik maken van de pechhulp. Heb je vaker pech, dan wordt dit niet vergoed. Het is dus verstandig om je fiets regelmatig een onderhoudsbeurt te geven, daarmee verklein je de kans op pech. Natuurlijk kan het altijd zo zijn dat je toch een keer problemen krijgt met je e-bike, maar dit zal niet snel de maximum aantal keer dat je de pechhulp mag inschakelen overschrijden als je je fiets goed onderhoudt.

Samen onderweg

Ben je met iemand aan het fietsen en begeeft je e-bike het opeens? Dan bieden de meeste verzekeraars aan dat degene waarmee je aan het fietsen bent, ook naar huis wordt gebracht als de fiets niet meer te repareren valt. Deze extra service geldt overigens niet als je deelneemt aan een fietsevenement.

Betrouwbare informatie

Wij zijn een onafhankelijke website gespecialiseerd in elektrische fietsverzekeringen. Ons doel is het inzichtelijk en transparant maken van informatie over fietsverzekeringen en hiervoor werken we met een vast team van specialisten.

Keurmerk

Elektrischefietsverzekering.nl is gecertificeerd door: Logo Erkend Vergelijker

Ronald Veen

Informatie gecontroleerd door onze expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Ronald Veen. Hij is meer dan 5 jaar werkzaam voor Elektrischefietsverzekering.nl en specialist op het gebied van fietsverzekeringen.

Over ons

Elektrischefietsverzekering.nl neemt deel aan de collectieve vergunning in bemiddeling van Awin BV AFM Nummer: 12042897