Elektrische FietsverzekeringInformatie

Als je een elektrische fiets hebt gekocht, wil je natuurlijk niet dat deze gestolen wordt. Wat kun je allemaal doen aan diefstalpreventie? Wij zetten het voor je op een rijtje.

Tips om diefstal van je elektrische fiets te voorkomen

Tips

Een elektrische fiets is voor de meeste mensen een flinke investering. Je wil dus niet dat je e-bike gestolen wordt, ook al heb je nog zo’n goede fietsverzekering. Wat kun je aan diefstalpreventie doen?

 • Zet je fiets atijd op slot, het liefst op twee sloten
 • Zet je fiets in een bewaakte stalling
 • Als dat niet lukt: zet je fiets dan ergens aan vast
 • Kies altijd voor ART-gecertificeerde sloten
 • Plaats een GPS tracker op je fiets: wordt je fiets toch gestolen, dan kun je eenvoudig achterhalen waar je fiets is

GPS tracker

Het aantal elektrische fietsen dat is uitgerust met een chip voor track & trace en GPS-verbinding neemt toe, waardoor momenteel 2/3 van de gestolen e-bikes wordt teruggevonden. Verzekeraars voorspellen dat dit percentage in de toekomst verder zal stijgen. Voordelen van GPS op je fiets:

Alle elektrische fietsverzekeraars

Gebruik dan onze handige elektrische fiets verzekering vergelijker

Eigen risico

Het verschilt per verzekeraar of er een eigen risico geldt wanneer je elektrische fiets is gestolen. Bij de ene verzekeraar is er bepaald bedrag wat je zelf dient te betalen, bij de andere verzekeraar een bepaald percentage. Vind je het belangrijk dat er geen eigen risico is? Let hier dan goed op als je een elektrische fietsverzekering afsluit.

ART-gecertificeerd slot

Veel verzekeraars stellen eisen aan het slot dat je gebruikt. Om de kwaliteit van een slot te bepalen, wordt verwezen naar de ART-certificatie. Om een anti-diefstalverzekering af te sluiten is vaak een ART-slot vereist dat is goedgekeurd voor de betreffende voertuigcategorie. Voor een elektrische fiets is een ART-2 slot (minimaal) vereist.

Standaard GPS

Steeds meer elektrische fietsen hebben een ingebouwde GPS, maar dit is nog niet de standaard bij alle elektrische fietsenmerken. Bij sommige merken is dit wel het geval, bijvoorbeeld bij de fietsen van Van Moof. Heeft jouw elektrische fiets geen ingebouwde GPS, maar wil je dit wel? Dan kun je dit er alsnog in laten bouwen.

Accu

De accu van een elektrische fiets is een kostbaar onderdeel, toch is de accu niet standaard meeverzekerd bij elke elektrische fietsverzekeraar. Let hier dus goed op als je een fietsverzekering afsluit en het belangrijk vindt dat je accu meeverzekerd is.

Advies per elektrisch fietsmerk

 • Batavus elektrische fiets
 • Cortina elektrische fiets
 • Gazelle elektrische fiets
 • Riese und Muller elektrische fiets
 • Sparta elektrische fiets
 • Stella elektrische fiets
 • Veloretti elektrische fiets
 • VanMoof elektrische fiets

Voor sommige elektrische fiets merken worden er voorwaarden gesteld aan de fietsverzekering.
Wil je alle elektrische fiets verzekeringen vergelijken? Gebruik dan onze handige elektrische fietsverzekering vergelijker

FAQ Elektrische fietsverzekering

Wanneer keert een elektrische fietsverzekering uit?

Een fietsverzekering keert uit wanneer je elektrische fiets is gestolen en je de sleutels van je fiets nog hebt. Heb je geen elektrische fietsverzekering en is je fiets rondom je huis of uit je schuur gestolen? Dan kun je kijken of je inboedelverzekering wellicht de schade dekt.

Ben je verzekerd als je elektrische fiets niet op slot staat?

Zeer waarschijnlijk niet, alle elektrische fietsverzekeraars hebben als voorwaarde dat je fiets op slot moet staan. Om dit te bewijzen, moet je de sleutels aan je verzekeraar laten zien of opsturen.

Is de kans groot dat mijn elektrische fiets gestolen wordt?
Helaas wel. Elektrische fietsen zijn populair onder fietsendieven. Afgelopen jaar werden er ruim 100.000 elektrische fietsen gestolen. Tenminste, dit is wat er bij de politie werd gemeld. Het echte aantal is dus nog veel groter, want maar 30% meldt diefstal van zijn of haar fiets bij de politie. Een elektrische fietsverzekering valt dus aan te raden.

Betrouwbare informatie

Wij zijn een onafhankelijke website gespecialiseerd in elektrische fietsverzekeringen. Ons doel is het inzichtelijk en transparant maken van informatie over fietsverzekeringen en hiervoor werken we met een vast team van specialisten.

Keurmerk

Elektrischefietsverzekering.nl is gecertificeerd door: Logo Erkend Vergelijker

Ronald Veen

Informatie gecontroleerd door onze expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Ronald Veen. Hij is meer dan 5 jaar werkzaam voor Elektrischefietsverzekering.nl en specialist op het gebied van fietsverzekeringen.